Het Alzheimer Café Hilversum Start 8 september met een: Toneelvoorstelling van Ervarea: De Klosdochter.

De klos

Elke dag bezoekt Els de Gast haar moeder die lijdt aan dementie in de kleinschalige woning. En elke dag gaat het vooral over haar zus Tineke die 125 km verder woont en maar 1 keer per maand haar moeder bezoekt. Els doet niets goed en Tineke is het helemaal.

Dochters als Els noemen wij de klosdochter... je klost altijd maar je doet het nooit goed.

Hoe moeilijk ook probeer als klosdochter te zien dat het een eretitel is!

Omdat wij zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid willen bieden dit bij te wonen, houden we deze avond in de:

Emmauskerk. Kerkelandelaan 5 1216 RN Hilversum

De inloop is om 19 uur. De voorstelling begint om 19.30 uur.

Deze avond is gratis U bent van harte welkom zowel de mensen met dementie als de mantelzorger en familie. Ook de professionals en vrijwilligers zijn welkom. Wij stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel 06-14773182

Bent U verhindert kan U ook in het Alzheimer cafe Weesp terecht op 2 sept. 2021 Met De Verrassing in het Hart van Weesp.

Of 16 sept. 2021 in Huizen met Ervarea De Klosdochter .

Of www.alzheimer-nederland.nl/gooi

Wij zijn vanaf oktober weer iedere 2e woensdagavond van de maand aanwezig vanaf 19 uur in de:

Koepel Kapittelweg 399 A 1216 JC Hilversum.

13 Oktober 2021: Rol van de Huisarts.

Als iemand steeds meer vergeetachtig wordt, of moeite krijgt met de gewone dagelijkse handelingen ontstaat bezorgdheid. Is er misschien sprake van beginnende dementie? Dan wordt meestal een afspraak gemaakt met de huisarts om de problemen te bespreken. Wat doet een huisarts bij vermoeden van dementie?  In welke mate blijft de huisarts betrokken als de diagnose is gesteld? Welke medicijnen kan hij voorschrijven? En wat kan de huisarts betekenen voor de mantelzorger?

Kortom: wat kunnen en mogen we verwachten van de huisarts?

Gastspreker: huisarts

10 November 2021: Zaken goed geregeld.

Naast geheugenproblemen zien we bij mensen met dementie dat ook vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren gaan. Een ander gevolg kan zijn dat iemand situaties niet meer goed kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen opkomen van eigenbelangen wordt dan moeilijker. Hoe kun je dit regelen? Wie kan de administratie overnemen? Hoe kan je financieel misbruik voorkomen? Moet ik iets bij de notaris regelen? Al deze zaken zullen deze avond aan de orde komen.

Gastspreker: Carina Stassen, Financieel planner.

8 December 2021: Wij sluiten het jaar af met een gezellige avond.

Vanavond een ontspannen Alzheimer Café voor de mensen met Alzheimer samen met hun familie en kennissen. De gezellige momenten staan centraal. Alzheimer neemt veel weg, maar in het begin niet alles.

Muzikale begeleiding: Rudolf Goedhart.