Zaterdag 11 september en zondag 12 september is het startweekend van de Bethlehemkerk, het nieuwe jaarthema Geinspireerd leven, Vruchten van de Geest zal dan geĆÆntroduceerd worden. Thema van het startweekend is Vruchtvlees. We hebben voor beide dagen een leuk programma voor jullie samengesteld.

Op zaterdagochtend van 10 tot 14 uur zijn er 3 activiteiten.

• MacBeth Voedselbank drive in, klik hier
    • 50 jaar Leeflang-orgel (het orgel van de Bethlehemkerk), jubileum concert
    • Open Monumentendag, uitleg over de architectuur van de Bethlehemkerk

Zaterdagmiddag vanaf 16 uur is er gezellige inloop op ons grote grasveld.
Iedereen kan zaterdagmiddag vorm geven aan de vruchten van de geest middels een interactief spel waarin de woorden die de Vruchten van de Geest vormen, terug zullen komen. Centrale vraag zal daarbij zijn: Waar haal jij je inspiratie uit? De middag bevat ook een creatief element om de vruchten verder vorm te geven en we kunnen een bijdrage leveren aan het voltooien van een heuse boom waaraan deze vruchten groeien en die vanaf startzondag op het liturgisch centrum zal komen te staan.

Vanaf 17 uur gaat de bar buiten open en komt er net als afgelopen jaar weer een heuse foodtruck het gras oprijden. Na de maaltijd drinken we samen nog koffie en hopen dat iedereen een steentje bijdraagt met opruimen en de kerkzaal helpt klaarzetten voor de zondag.

Samen eten: aanmelden

Er is zaterdag weer een heuse foodtruck aanwezig. Dit jaar van Sublime die in de Heigallerij gevestigd is. Klik hier voor een impressie.

We hebben 3 verschillende varianten met onze kok afgesproken, namelijk met kip, rund of vegetarisch.

Om te weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen bij boodschappen doen en koken, willen we je vragen om net als andere jaren je aan te melden. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten van deze warme maaltijd bedragen 7,50 euro. Net als vorig jaar kun je met QR-code betalen en natuurlijk contant (beperkt wisselen is mogelijk).

Aanmelding graag met de namen en telefoonnummers van iedereen die je opgeeft en of je voor vega, kip of rund kiest.
Graag voor woensdag 8 september.

NB Bij regen gaat samen eten gewoon door, dan wijken we uit naar het overdekte terras in de kerkzaal.

CHRCH APP
Afhankelijk van de vorderingen van de pilot met de CHRCH app (klik hier voor meer informatie) zal deze ook op zaterdag gepresenteerd worden. Maar mogelijk een paar week later, voor eind september.

Zondagochtend 12 september
Tijdens de viering zal ds Jetty Scheurwater het jaarthema verder introduceren en uitleg geven over de Vruchten van de geest. Naast het traditionele uitzwaaien en bedanken van de aftredende ambtsdragers zullen er ook gemeenteleden bevestigd worden als ambtsdrager.  Na afloop van de dienst kunnen de nieuwe ambtsdragers buiten op het grote grasveld worden gefeliciteerd en drinken we er samen koffie. De boom waar de vruchten van de geest aan groeien zal centraal op het grasveld staan, zodat iedereen die wil, hier nog een creatieve bijdrage aan kan leveren.

Eind van de ochtend wordt er een eenvoudige broodmaaltijd geserveerd die we buiten gebruiken. Daarmee ronden we ons startweekend af.

Centraal dit weekend staat voor ons het elkaar ontmoeten en weer zien. We kijken naar jullie uit!

Startweekend commissie, met de Boom uitgevoerd door Tjerk de Jong. Met deze boom en de 14 waarden voor een geinspireerd leven. gaan we samen het nieuwe jaarthema 'Vruchten van de Geest' gedurende het jaar verder vorm geven.

We hopen je zaterdag te zien, dus geef je snel op!

Voor deelname aan de startzaterdagactiviteiten kun je je vanaf NU aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag vermelding hoeveel personen Ć©n met vermelding van je telefoonnummer.

Startzaterdagcommissie 2021
Annelene Ammerlaan