Bethlehemkerk in het nieuws: overgenomen uit de Gooi en Eembode van 19 augustus 2021

Hij was jarenlang werkzaam bij Shell, maar tegenwoordig gaat de 76-jarige Jogchum Kooi toch vooral door het leven als klimaatactivist. “Door de verdergaande opwarming van de aarde, de oorzaak van klimaatverandering, ziet de toekomst er somber uit, zeker voor de huidige kleine kinderen”, is zijn toch wat pessimistische boodschap.

Het is enkele weken na de watersnoodramp in Limburg wanneer de redactie van de Gooi en Eembode een e-mail krijgt van Jogchum Kooi, gericht overigens aan familie, vrienden en kennissen. Hij roept daarin op tot financiële steun in de zaak tussen Milieudefensie en Shell waarin de oliemaatschappij het beleid aan te passen. 

Want het gaat niet goed met de wereld, is de boodschap. Het drama in Limburg, waar Kooi’s dochter woonachtig is, is slechts één voorbeeld. “Inmiddels brandt het weer in Siberië, Canada en de Verenigde Staten (VS). Een hittegolf wordt voorspeld in Griekenland en Turkije. De wetenschappers zien het verband tussen deze rampen en de steeds sneller verlopende opwarming van de aarde. Nog sterker, ze ...

Jogchum Kooi: "Ik heb een goede gezondheid ook nodig om actie te voeren.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen in de Gooi en Eembode.

Bron: Gooi en Eembode

Foto:

Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché