Poëzie in de Kerk gaat op dinsdag 21 september over de Elisabeth Eybers (1915-2007). Zij werd geboren in Zuid-Afrika en begon daar met veel succes te dichten in het Afrikaans. Na haar scheiding emigreerde ze- midden jaren vijftig- naar Nederland en zette haar literaire werk voort, zowel in haar moedertaal alsook in het Nederlands en Engels. Ze was goed bevriend met M.Vasalis en er zijn treffende overeenkomsten tussen beider werk. Eybers’ poëzie gaat over liefde en verlangen, over de pijn van de migrant, over verlies, ouderdom en dood. Prachtig en toegankelijk werk dat ook in Nederland veel bijval kreeg. In 1978 ontving Eybers de Constantijn Huygens prijs, in 1991 de P.C. Hooftprijs .

Maaike Meijer wandelt met ons door haar uitgebreide oeuvre en we lezen Eybers’  mooiste gedichten in hun context.

Maaike Meijer ( 1949) schreef biografieën over de dichter M. Vasalis en over F. Harmsen van Beek – Hemelse mevrouw Frederike- . Eerder was zij twee maal bij Senver te gast om over beide dichters zeer gewaardeerde presentaties te houden. Zij is biograaf, literatuurwetenschapper en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Maastricht. Zij schrijft over poëzie, populaire cultuur,biografie, feminisme en hedendaagse verbeeldingen van mannelijkheid. Over dat laatste onderwerp schrijft zij momenteel een nieuw boek, waaruit voorpublicaties verschijnen in De Groene Amsterdammer.

Praktische gegevens

Datum: 21 september

Plaats: De Bethlehem Kerk, Loosdrechtseweg 263; de kerk ligt in de driehoek: Loosdrechtsweg,Neuweg en Diependaalse Laan.

Tijd: 15.00-1700 uur. De kerk gaat om 14.30 uur open.

De kerk volgt een strikt corona-protocol.

Kosten: €5,-

U kunt voor deze middag inschrijven door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u in de mail uw naam, e-mailadres en telefoonnummer vermelden?