In Hilversum zijn er veel mensen die eenmalige hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld een alleenstaande moeder die niet de middelen of netwerk heeft om haar sociale huurwoning te schilderen. Als kerk in de buurt willen we graag onze naasten helpen en daarom houden we op zondag 12 september een TijdCollecte in samenwerking met Stichting Present Hilversum.

Deze stichting heeft als doel om de beweging van omzien naar elkaar te versterken. Dat doen ze door eenmalige vrijwilligersprojecten te organiseren waarbij u samen met mensen uit de gemeente kunt inzetten voor een mede-Hilversummer.

Wat is een TijdCollecte precies? In plaats van geld kunt u op 12 september een beetje van uw tijd doneren. Op een kaartje of via uw mobiel kunt aangeven op welk van de drie voorgestelde zaterdagen u beschikbaar bent. Daarnaast kunt u aangeven op welke manier u samen met andere gemeenteleden het liefste uw tijd besteed en een ander helpt. Bijvoorbeeld door te schilderen, te tuinieren of het begeleiden van een uitje.

Na de TijdCollecte stellen de diaconie en Stichting Present Hilversum groepen samen. Deze groepen gaan samen een klus of sociale activiteit doen op zaterdag 23 oktober, vrijdag 29 oktober of zaterdag 30 oktober. Het zijn bijzondere projecten die niet alleen heel betekenisvol zijn, maar ook heel gezellig. Iets dat u niet mag missen!

U kunt ook zich ook digitaal aanmelden: www.presenthilversum.nl/tijdcollecte

Voor vragen kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ter inspiratie hieronder een reactie van een vrijwilliger van Bethlehem nav tijdcollecte in februari:

“Het klonk zo goed: een tijdcollecte van St. Present. Geen geld geven, maar zelf iets gaan doen.

Wij hebben ons gelijk opgegeven. Wij kozen voor schoonmaken en/of de tuin aanpakken.

Het werd schoonmaken. Bij een mevrouw die maanden uit huis was geweest, omdat haar huis werd gerenoveerd. In overleg met mevrouw konden we pas om één uur beginnen. Dat vonden we wel wat laat, maar dan maar wat harder werken, want we wilden zoveel mogelijk schoonmaken. De kennismaking met mevrouw en haar vader ging soepel, we werden goed verzorgd met eten en drinken (kwart appeltaart per persoon!)

Het werd een hele fijne en gezellige middag. Samen aan de slag, wat werkt dat toch top. We zagen het opknappen met elkaar.  We hadden nog veel meer willen doen, maar de dag vloog voorbij. Moe, maar met een goed gevoel hebben we afscheid genomen. Wij blij, mevrouw en haar vader blij. Een dikke knuffel geven mocht nog helaas nog niet, anders hadden we dat zeker gedaan.

Wij kunnen deze tijdcollecte van harte aanbevelen! Doen!