VGH De Kapel organiseert op zondagmiddag 26 september een Vredesfietstocht, welkom aan u allen.

Er staan zeven vredespalen in Hilversum. In de numerologie staat het mystieke getal zeven voor spirituele realisatie en voltrekking.

De fietstocht start en eindigt bij De Kapel. Start na de zondagviering, tussen 12.15 – 12.30 uur. Deelnemers krijgen een vredesfietsvlag. We fietsen als ‘familie’ langs de zeven palen. We staan bij elke paal zo’n 15 minuten stil. Anne de Jong schroeft er een bordje op met datum van plaatsing en door wie. Er wordt een korte vredestekst gelezen.

De route is 23 km en is als volgt:

1. De Kapel s’Gravelandseweg 144
  2. Daltonschool, Vuurvlindermeent 56
  3. Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213
  4. St Joseph, Minckelerstraat 81
  5. St Vituskerk, Emmastraat 7
  6. Rosarium, Bergweg 11
  7. De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3

Vanaf hier terug naar De Kapel

Tussentijds aansluiten is altijd mogelijk. Voor tijden wanneer we waar ongeveer zijn, volg de website,

www.dekapel.nu

De eerste paal is geplaatst bij De Kapel door burgemeester Pieter Broertjes, helaas kan hij niet aanwezig zijn. Dit is tevens het laatste jaar van zijn ambtstermijn. De achtergrondgedachte is ‘na zeven palen en afscheid van de burgemeester is de cirkel rond. Er kan iets nieuws ontstaan.

Dat nieuwe gaat gebeuren in de gestalte van een Vredesboom. Dit wordt een boompje, een nazaat van een overlever van het bombardement op Hiroshima. Dit boompje kan niet geplant in september, dat ritueel zal plaatsvinden ergens deze herfst.

Terug bij De Kapel bent u van harte uitgenodigd voor een feestelijke afronding. Bijpraten en uitwisselen onder het genot van een hapje en drankje.