Wat was het een bijzondere avond, de kerk met nieuwe ogen kunnen zien, nieuwsgierig. We begonnen rustig met een opening gebaseerd op ons jaarthema waarbij we rondliepen met een kaarsje om te landen en te vertragen, los te komen van onze drukke werkzaamheden. Op de grond lagen bloemen met een papier erbij en we mochten de bloem kiezen die ons het meest aansprak en het papier omdraaien. Op deze bladen stonden de woorden van de vrucht van de Geest waar we vervolgens tussendoor konden lopen en konden reflecteren op wat die woorden met ons doen.

Terwijl we langzaam overgingen van lopen op dans werd de dansvloer leeggemaakt en was het tijd om flink te gaan dansen op allerlei soorten muziek. Soms rustig en met kleine bewegingen, dan weer snel en groots. Ieder op zijn of haar eigen manier. Met elkaar meedoen en dan weer je eigen passen. Met zoveel verschillende mensen, qua danservaring en leeftijden, was het leuk om elkaar te inspireren tot beweging of juist geïnspireerd te worden,  geleid door de muziek en de begeleiding van de mensen van Dansklooster. Snelle beats, maar ook langs langzame zelfs een stervende zwaan kwamen langs. Aan het eind konden we even uitrusten in een klankbad van klankschalen.

Uiteindelijk eindigden we het dansen zittend in een cirkel waarin iedereen zijn ervaring vatte in een woord of korte opmerking, waaruit bleek hoe goed het was geweest en dat na een drukke week!

Na afloop hebben we met elkaar opgeruimd en stond alles zo weer terug, klaar voor de zondag. Toen was het tijd voor een gezellige borrel als afsluiting, waarbij veel mensen lang  bleven napraten.

Dit was zeker voor herhaling vatbaar, alleen al om alle mensen die er nu niet bij konden zijn een kans te geven op zo’n bijzondere avond.