Na een rustig corona-jaar eindelijk weer “reuring” in de kerk en dus ook hoog tijd voor weer een leuke expositie in de vitrinekast.

Dit keer is de olifanten kudde van Jaap van der Molen neergestreken in de kerk. Bij velen van u is bekend dat Jaap de man is van de mineralen en fossielen. Uiteraard heeft deze verzameling daarmee een raakvlak.

De olifantenverzameling startte 30 jaar geleden, toen Jaap van één van zijn leerlingen een olifantje cadeau kreeg. De olifant is het symbool van kracht, wijsheid, voorspoed en geluk. (Om het geluk er niet uit te laten lopen, moet de olifant in het verre Oosten de slurf omhoog hebben). Een prachtig cadeau dus. De kinderen vulden de verzameling regelmatig aan en ook tijdens de vele mineralen zoektochten speurde Jaap naar olifantjes, waardoor ook deze collectie uit alle uithoeken van de wereld komt. De olifanten bestaan uit allerlei materialen. Veel steen en hout, maar ook glas, keramiek, kunststof, koper en uiteraard mineralen. Naast schelpjes en kraaltjes is het exemplaar van snoeppapiertjes het meest uniek.

Leuk is nog om te vermelden, dat tijdens het inruimen van de kast, er spontaan een olifantje werd aangeboden. Ook werd er op zaterdag op  de “late summer fair” nog een mooi exemplaar gescoord…

20211011 Olifanten

Graag wil ik nog vermelden dat er op de statafel naast de vitrinekast een leuk boekje ligt. Hierin is ruimte om een paar regels achter te laten voor de exposant. Altijd leuk om terug te zien wat mensen ervan vinden. Tevens leuk om terug te kijken hoeveel leuke collecties al tentoon gesteld zijn in de vitrinekast.

Tot slot een oproep aan u allen.
Net als ons jaarthema “vruchten van de geest”, ben ik altijd op zoek naar mensen die bijzondere vruchten voortbrengen.
Oftewel maakt u leuke dingen, die het waard zijn om eens tentoongesteld te worden, laat het me weten.

Ook van bijzondere verzamelingen word ik graag op de hoogte gesteld. Voor vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Adilia Jansma / 06-22316596.