Het Hilversumse Bijbelcafé gaat weer van start. Het worden acht boeiende avonden in de bibliotheek aan de ‘s-Gravelandseweg 55. De avonden gaan over ons verlangen naar leven met idealen, over ons onvermogen idealen te evenaren en over hoe we dan toch tot goede daden kunnen komen.

De eerste avond - woensdag 13 oktober

Driemaal zeven struikelblokken in het Oude Testament
Deugden, zonden en goede werken in het Oude Testament (Inleidende avond), mr. Pieter Hoogenraad, MA (historicus en jurist, auteur van Zes eeuwen Hilversummers en hun kerken) en dr. Jurjen Zeilstra (historicus en predikant Regenboogkerk, Hilversum).

Nationale experts en lokale predikanten
Nationale experts en lokale predikanten nemen je mee over de paden van de deugden, miskleunen en goede daden. Na een lezing van een uur wordt met elkaar verder door gepraat in de caféhoek van de bibliotheek. En de bar is open. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen. De toegang bedraagt € 3,-. De sprekers zijn:

• 13 oktober: mr. Pieter Hoogenraad MA en dr. Jurjen Zeilstra – Deugden, zonden en goede werken in het Oude Testament
  • 27/10 ( let op! … Deze lezing is omgewisseld met die van prof.dr. Paul van Tongeren.)
    Deze zal nu plaats vinden op 16/3 2022.)

Liefde (Caritas),
    dr. Jurjen Zeilstra (historicus en predikant Regenboogkerk, Hilversum)
  • 10 november: prof. dr. Jonathan Soeharno – Rechtvaardigheid (Iustitia)
  • 24 november: drs. Erik van Halsema – Gematigdheid (Temperantia)