Op vrijdag 3 december is het 50 jaar geleden dat de Grote Kerk afbrandde.

Deze gebeurtenis heeft destijds grote indruk gemaakt en staat bij menig Hilversummer nog in het geheugen gegrift. Het was niet vanzelfsprekend - en heeft dan ook jaren geduurd - dat het kerkgebouw opnieuw werd opgebouwd en in gebruik kon worden genomen.De brand en de geschiedenis van de Grote Kerk staan centraal bij diverse herdenkingsactiviteiten in en rond de kerk eind dit jaar.

Een escaperoom, een reünie, een tentoonstelling, een presentatie van de brandweer, een legpuzzel, een themabijeenkomst over begraven in Hilversum, een Kerkbrink-evenement, een herdenkingsbijeenkomst. Zie hier een greep uit de activiteiten ter herdenking van de brand die de Grote Kerk in Hilversum verwoestte.

Monumentale brand
Op 3 december 1971, vijftig jaar geleden, veranderde het monument in het Hilversumse centrum van de een op andere dag in een ruïne. Oudere Hilversummers kunnen zich de omvangrijke brand ongetwijfeld nog herinneren. Het was niet vanzelfsprekend dat het kerkgebouw opnieuw werd opgebouwd en weer in gebruik genomen kon worden. Na een periode van onzekerheid en weerstand is de Grote Kerk uiteindelijk herbouwd en op 1 december 1977 heropend. Lees meer hierover op grotekerkhilversum.nl/de-brand-van-1971

Samen met heel Hilversum
We willen dit jaar op verschillende manieren aandacht besteden aan de brand en de geschiedenis van de Grote Kerk. Dit doen we samen met heel Hilversum.

Het complete programma vindt u hier.