Het Hilversumse Bijbelcafé is weer van start gegaan. Het worden acht boeiende avonden in de bibliotheek aan de ‘s-Gravelandseweg 55. De avonden gaan over ons verlangen naar leven met idealen, over ons onvermogen idealen te evenaren en over hoe we dan toch tot goede daden kunnen komen.

Het Bijbelcafé van 24 november a.s. gaat niet door. De bibliotheek Hilversum is de vaste plek van het Bijbelcafé, maar deze mag vanwege de huidige coronamaatregelen geen evenementen en verhuur doen na 18.00 uur. Er is besloten is om het te verplaatsen naar woensdag 30 maart 2022. Het is dan de laatste lezing in de boeiende serie over Deugden, miskleunen en goede daden en ds Erik van Halsema geeft dan een lezing over de deugd van de gematigdheid. Daarvoor zijn er ook nog vier avonden met boeiende sprekers:

• Ontwikkelingspsycholoog en mediator Steven Pont over de deugd van de moed (2 februari 2022);
  • Theoloog en musicus Hanna Rijken over de deugd van de hoop m.n. in de muziek (16 februari 2022).
  • Bijzonder hoogleraar kerkgeschiedenis en predikant Wim Moehn over de deugd van het geloof (2 maart 2022).
  • Denker des Vaderlands prof. dr. Paul van Tongeren over de deugd van de verstandigheid (16 maart 2022).
  • Gematigdheid (Temperantia) ds. Erik van Halsema (30 maart)
  • Nationale experts en lokale predikanten
    Nationale experts en lokale predikanten nemen je mee over de paden van de deugden, miskleunen en goede daden. Na een lezing van een uur wordt met elkaar verder door gepraat in de caféhoek van de bibliotheek. En de bar is open. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen. De toegang bedraagt € 3,-. De sprekers zijn:

• 13 oktober: mr. Pieter Hoogenraad MA en dr. Jurjen Zeilstra – Deugden, zonden en goede werken in het Oude Testament
    • 27/10 ( let op! … Deze lezing is omgewisseld met die van prof.dr. Paul van Tongeren.)
      Deze zal nu plaats vinden op 16/3 2022.)

Liefde (Caritas),
      dr. Jurjen Zeilstra (historicus en predikant Regenboogkerk, Hilversum)
    • 10 november: prof. dr. Jonathan Soeharno – Rechtvaardigheid (Iustitia)
    • 24 november: drs. Erik van Halsema – Gematigdheid (Temperantia)