In de periode voor Kerst kun je weer meedoen met de interactieve KerstChallenge. Dit jaar vindt de KerstChallenge buiten plaats met een tocht door Hilversum. De tocht is geschikt voor alle leeftijden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel. Het thema van de KerstChallenge is dit jaar gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk...

De KerstChallenge 2021 gaat over de 'achterkant' van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Jullie gaan jullie licht brengen in het duister!

Doelgroep

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal en is geschikt voor:

• alle groepen in de kerk (ongeacht kerkelijke stroming);
  • scholen (primair onderwijs en voortgezet onderwijs);
  • plaatselijke clubs;
  • buurtverenigingen;
  • bedrijven;
  • en alle andere groepen die iets buiten - coronaproof! - willen organiseren.

December 2021

Minimaal 4 deelnemers, geen maximum.
Aangezien er wel wat voorbereidingstijd voorafgaat aan de organisatie is het leuker om de KerstChallenge met zoveel mogelijk mensen te spelen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de KerstChallenge.

Coronamaatregelen

Deze KerstChallenge vindt grotendeels buiten plaats. Mochten de coronamaatregelen worden aangescherpt, dan is de KerstChallenge zonder grote aanpassingen gewoon te spelen (zowel als 'evenement' als ' niet-evenement'.

Meer informatie

Voor meer informatie stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. komende periode volgen er updates.