In aansluiting op de persconferentie van zaterdag 18 december 2021 heeft de kerkenraad besloten de navolgende maatregelen te moeten nemen als gevolg van de lockdown.

De maatregelen duren tot 14 januari 2022 tenzij er eerder versoepeling van de maatregelen worden aangekondigd.

De maatregelen houden in:

• Kerkdiensten na 19 december 2021 worden uitgevoerd met een beperkt aantal medewerkers zonder kerkgangers. Dit zoals in de vorige algehele lockdown.
    Alleen voorgangers, voorzangers, diaken, ouderling, technici, koster en kerkrentmeester zullen de dienst verzorgen die u als gemeente online via kerkdienst gemist kan meemaken.
  • Kerstnachtviering op vrijdag 24 december 2021 om 21.00 uur is alleen online te volgen. We zijn verheugd dat op het laatste moment het nog is gelukt om tijdens de laatste repetitie van het projectkoor de dienst op te nemen op 18 december 2021. De uitzending staat op vrijdag 24 december 2021 vanaf 20.45 uur gereed op de site van de Bethlehemkerk.
  • De dienst van oudejaarsavond 31 december 2021 samen met de Diependaalsekerk is verplaatst naar de oujaarsmiddag en is uitsluitend online te volgen.
  • Alle kerkelijke en commerciĆ«le zijn afgelast tot 14 januari 2022. Onder andere, Open kerk, Soos, Instuif, Driekoningenlunch en tevens de nieuwjaarsreceptie de tweede zondag van januari 2022.
  • Uitvaarten tot 100 gasten en via Eventix wordt registratie verzorgt.
  • Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen en adviezen die op dit moment al voor iedereen gelden zoals de basisregels, de mondkapjesplicht, het advies om een zelftest te doen voor je bij anderen op bezoek gaat etc.

Wij hadden het graag anders gezien maar hopen dat u moed en vertrouwen put uit de opgenomen Kerstnachtdienst en online vieringen.

Wij wensen u allen gezegende Kerstdagen toe.
Een hartelijke groet namens de kerkenraad.

Theo van Halsema

Basisregels voor iedereen

• Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.