Op uitnodiging van de Groene Kerken in Hilversum komen jonge theatermakers naar de mediastad met de voorstelling ‘Escaperoom Terra’. Een theatervoorstelling over klimaatdilemma’s. Op vrijdag 13 mei, in de Bethlehemkerk. Aanvang 20u00.

Theatervoorstelling met jongeren over klimaat

Wat begint als een onschuldig uitje naar de escaperoom, verandert al snel in een bizarre race tegen de klok om te redden wat er nog te redden valt. Een groep jongeren raakt verzeild in de grote vraagstukken van deze tijd rondom klimaat en een leefbare aarde. Krijgen ze vat op wat er gebeurt? Komen ze er samen uit? Vinden ze de sleutel tot de essentie of verdrinken ze in de stijgende zeespiegel en een groeiende afvalberg?

Een groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft samen aan deze nieuwe theatervoorstelling gewerkt. Ze hebben zich verdiept in vraagstukken rond klimaat, zijn met elkaar in gesprek gegaan over de zin van het leven en wat er nodig is voor een leefbare aarde en hebben zelf tekst en muziek geschreven.

Het is een dynamische, ontroerende en inspirerende voorstelling geworden. We horen terug dat mensen geraakt zijn door het authentieke spel, de fysieke energie en de confronterende vragen.

De jongeren, van tussen de 18 en 25 jaar oud, komen uit Gouda en zijn daar betrokken bij het Weilandklooster, een leefgroep voor jongeren. Ze maakten er deze actuele en serieuze maar zeker niet zwaarmoedige theatervoorstelling. Ze verdiepten zich in vraagstukken rond het klimaat, gingen met elkaar in gesprek over de zin van het leven, de verantwoordelijkheid van de mens en wat er nodig is voor een leefbare aarde. Vanuit improvisaties dans, tekst, muziek, spel en clownerie maakten ze sameneen sprankelende theatervoorstelling. Ieders inbreng en talent telt en is nodig om uit de escaperoom van de klimaatdilemma’s te ontsnappen.

De regie van de voorstelling is in handen van Joyce Schoon.

Theatermaker Joyce Schoon werkte in Weilandklooster uit Gouda met zeven jongeren aan Escaperoom Terra; een bonte tragikomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd. Op het Inspiratiefestival op Terschelling werd de voorstelling met enthousiasme ontvangen.

De voorstelling die uitdaagt tot nadenken is op vrijdagavond 13 mei te zien in de Bethlehemkerk.

Waar: Bethlhemkerk`
Wanneer: vrijdag 13 mei 2022
Tijd: aanvang 20:00 (inloop vanaf 19:30).

Een bonte tragicomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd ''Escaperoom Terra''

Klik hier voor de flyer

De Groene kerken in Hilversum:

• Bethlehemkerk,
  • De Kapel,
  • Oud-katholieke parochie St. Vitus a/h Melkpad,
  • Christelijk Spiritueel Centrum en
  • Klooster Casella.

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Aansluitend op de theatervoorstelling Escaperoom Terra is er een ‘groene’ viering van woord en gebed op zondag 15 mei in de St Vitus aan het Melkpad.

Want groen en geloof, een vanzelfsprekende combi?

Op zondag 19 juni gaan we samen de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven.