Het is voor mij wel heel leuk om in de Bethlehem kerk te mogen exposeren omdat deze kerk in mijn leven veel betekend heeft. Henk en ik zijn in de Bethlehem kerk in 1964 getrouwd. De kinderen, Mariët en Petra, zijn er gedoopt. Mijn ouders zaten in het kerkkoor en mijn vader was er ouderling. Mijn schoonouders kerkten er ook. Henk en ik hebben elkaar leren kennen op de HCJMV*.

Ik schilder al heel lang. Bloemen en de verschillende seizoenen inspireren me. Ik probeer bloemen zo te schilderen dat je ze bijna ruikt. Ik hou van de natuur. Aquarelleren vind ik het fijnst. Het water gaat zijn eigen weg.

Ik ben door een val in een rolstoel beland waardoor ik niet altijd mijn eigen weg meer kan gaan. Maar: Ik concentreer me nu op de dingen die ik wel kan en niet op de dingen die ik niet meer kan. Al is dat niet altijd makkelijk. Niet klagen maar dragen en bidden om kracht. Dit is een oud gezegde dat nu op mij van toepassing is.

De tentoonstelling duurt tot donderdag 2 juni 2022 en is in de hal van de Bethlehem kerk.

Evelyn van Bruggen-Dijkstra

*HCJMV: Hilversumse christelijke jongens en meisjes vereniging