Op 14 april 2022 opende Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere.

Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en laat je verrassen!

Fruitful city, relatie jaarthema PGH en Bethlehemkerk
Benieuwd naar de spirituele kant van groen en duurzaamheid? Neem dan een kijkje bij het paviljoen van de Almeerse Kerken en maak kennis met het Bijbelse toekomstvisioen: een volmaakte stad in een paradijselijke tuin. Van fruitbomen tot helende kruiden, een beeldenroute en een kleine kapel, je vindt het hier allemaal.

Voor seizoen 2021-2022 is er in de PGH opnieuw gekozen voor een gezamenlijk jaarthema.

In zijn brief aan de Galaten schrijft Paulus over waarden die door Gods Geest als het ware worden gezaaid, die ontkiemen en bloeien en vrucht dragen, in mensenlevens, in het leven van de gemeente van Christus en ook in de samenleving (Galaten 5, 22-24). Negen waarden noemt Paulus als vrucht van de Geest: liefde, vreugde, vrede, geduld (lankmoedigheid), vriendelijkheid, goedheid, vertrouwen (geloof), zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Bij het opstellen van het jaarprogramma hebben wij (voorgangers van de PGH) er vijf aan toegevoegd, zodat het er in totaal veertien zijn, twee maal zeven, eenmooi bijbels getal dat volheid uitdrukt. De toegevoegde waarden zijn: gastvrijheid, gerechtigheid, ontferming (barmhartigheid), oprechtheid en hoop.
Klik hier voor hele artikel

Geïnspireerd leven
Eerbied voor de schoonheid van Gods schepping geeft volgens Fruitful City inspiratie voor een duurzame en groene toekomst. In die toekomst wonen mensen in het groen, maar er is ook aandacht voor de 12 geestelijke vruchten: vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, medeleven, geloof, hoop en liefde. Dat maakt de stad van de toekomst leefbaar. Dit is ook het jaarthema 2021-2022 van de Bethlehemkerk en de PGH.

Spirituele speurtocht
Ga op een speurtocht door de tuin die op een labyrint lijkt en ontdek de helende kruiden en bijbelse planten die hier te vinden zijn.

Beeldenroute
Bekijk de beeldenroute met kunstwerken die je meer vertellen over de 12 geestelijke vruchten die steden leefbaar maken.

Tiny Church
De Tiny Church op het paviljoen draait mee met de zon om energie op te vangen. Dat staat symbool voor de energie die je ontvangt als je je richt op God.

Sinds 2018 is de Bethlehemkerk een groene kerk. Dat betekent dat de Bethlehemkerk zich blijvend inspant voor een groenere en betere wereld.

Samen naar de Floriade?
Samen met de Bethlehemkerk dit voorjaar naar de Floriade? Ja, dat kan. Stuur mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we houden je verder op de hoogte.

Op zondag 19 juni gaan we samen de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven.

Op vrijdag 13 mei organiseerden de Groene Kerken van Hilversum Theatervoorstelling met jongeren over klimaat in de Bethlehemkerk Hilversum.