In de zomerperiode verschijnt er weer een nieuwe Rond de Bethlehemkerk. Ditmaal is het thema Onderdak. We willen u uitdagen om met dit thema in het achterhoofd in de pen te klimmen en een mooi stuk te schrijven. Inlever datum is uiterlijk 22 mei.

Bij dit thema denken we natuurlijk in de eerste plaats aan de komst van de Gereformeerde Kerk Loosdrecht die onderdak heeft gevraagd aan onze kerk.

Ook kunnen we bij dit thema denken aan de vele vluchtelingen uit de Oekraïne die in Hilversum onderdak zoeken.

Maar het past ook bij onze thema ‘Geïnspireerd leven’ en de vruchten van de Geest, die ons in de gelegenheid stellen om van de aarde een thuis te maken. Het heeft ook raakvlakken met de klimaatverandering die onze aarde bedreigt als leefbare wereld, als ‘onderdak’ voor alles wat leeft.

Maar misschien heeft u ook juist een heel andere associatie of verhaal bij ‘Onderdak’. Bijvoorbeeld onder welk dak (of tentzeil?) u uw zomervakantie doorbrengt. Of schrijft u graag over de zonnepanelen op uw dak. Of misschien lijdt u onder de woningnood en bent u zoekend naar een goed dak boven uw hoofd.

Erwinn Hajema, Ds. Jetty Scheurwater, Ds. Aster Abrahamsen