Eerst volgende moment is zondagavond 12 juni 2022

De Bethlehemkerk Draait Door (DBDD): een goed gesprek aan tafel
Hoe leuk zou het zijn als we elkaar beter leren kennen? In de afgelopen twee jaar zijn we elkaar door Corona een beetje uit het oog verloren. We hebben wel wat in te halen. Het jaarthema Geïnspireerd leven biedt een mooie kans om weer meer oog voor elkaar te krijgen. Wat drijft de ander en wat hebben we gemeenschappelijk? Met zes rondetafelgesprekken op de zondagmiddag, naar het format van talkshows als De Wereld Draait Door, hopen we daar invulling aan te geven.

Iedere middag start met dezelfde vraag: welke van 14 hieronder genoemde waarden spreekt het meest aan? Daarnaast wat verbindt hen onderling, hebben ze dezelfde drijfveren bij hun maatschappelijke taken/functies maar ook waarin verschillen ze van elkaar. Door middel van deze zes rondetafelgesprekken op zondagmiddag geven we mede invulling aan ons jaarthema en hopen we op mooie, verdiepende gesprekken aan tafel.

DBDD is live bij te wonen in de Bethlehemkerk maar is ook online te volgen.

 Datum  Geinspireerd leven ...  Gemeenteleden Bethlehemkerk

 Zondag 12 juni

 Predikanten

  ds. Hanneke Keur,
  ds. André de Oude,
  ds. Aster Abrahamsen

     
Zondag 13 maart  Dialoog: politiek & geloof   Olaf Streutker (CDA),
 Sebastiaan Hexpoor (GroenLinks),
 Gerard Ekelmans (VVD)
 Wilbert Kroese (D66)
 Albert Jan Scholl (CU)
Zondag 27 maart  Leger des Heils   Cisca Jansen,
 Dinant Bent,
 Lenneke Koppenhol
Zondag 10 april  Onderwijs (bijgewerkte link)  Ineke Woldman,
 Marlies Graveland,
 Wilma Hilberts,
 Paul Dirk van Buren
Vrijdag 6 mei  Zorg  Els Verkerk
 Hanneke Dral,
 Irene Muller

 

Inloop van 19:30 tot 20:00, gesprek aan tafel van 20:00 tot 21:00 en aansluitend vanaf 21:00 een meet & greet met een hapje en drankje.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geinspireerd leven- vruchten van de Geest.
De predikanten van de Protestantse gemeente Hilversum hebben voor de derde keer gekozen voor een gezamenlijk jaarthema voor de PgH. Na de thema’s ‘Rondom Jezus’ en ‘Schepping’, staat in dit seizoen met regelmaat het werk van de Heilige Geest centraal in prediking en activiteiten. Dit onder het jaarthema ‘Geïnspireerd leven – vruchten van de Geest’.

Waarden door Gods Geest gezaaid
De predikanten hebben zich laten inspireren door de brief van Paulus aan de Galaten. Paulus schrijft daar over waarden die door Gods Geest als het ware worden gezaaid. Waarden die ontkiemen en bloeien en vrucht dragen. Zowel in mensenlevens als in het leven van de gemeente van Christus en ook in de samenleving. Paulus noemt negen vruchten van de Geest, te weten: liefde, vreugde, vrede, geduld (lankmoedigheid), vriendelijkheid, goedheid, vertrouwen (geloof), zachtmoedigheid en zelfbeheersing. 

Bij het opstellen van het jaarprogramma voegden de predikanten er vijf waarden aan toe, te weten: gastvrijheid, gerechtigheid, ontferming (barmhartigheid), oprechtheid en hoop.