Startzaterdag 10 september 2022, Bethlehemkerk en Gereformeerde Kerk Loosdrecht vormen een gemeente. Op zaterdagochtend wordt er eerst nog een handtekening bij de notaris gezet en later op de middag komen we voor het eerst samen als een nieuwe gemeente. Hoe is die verbinding beter te ervaren dan in het nieuwe jaarthema Verbinding, De tafel van Verbinding, ‘Samen aan een tafel!’  Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding.

In de Bijbel - maar ook in de kerk - wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens. 

Aan tafel mogen we het levende Woord ontmoeten. Wie aandachtig naar Hem luistert zal ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. Wie zijn oor bij Hem te luister legt, ontvangt leven in al zijn volheid. (Jes. 55/Joh. 10) De Bijbel speelt hierbij een centrale rol.

Bij Christus aan tafel is overvloed. De genade die je daar ontvangt, is genoeg om van te leven en om uit te delen. Vanaf die tafel, waaraan we namens Christus ook anderen nodigen, bewegen we de wereld in om genade handen en voeten te geven.

Programma startzaterdag 10 september 2022
Programma en verdere invulling voor de Startzaterdag volgt, lees hiervoor de Nieuwsbrief en / of bezoek de website van de Bethlehemkerk.

Powered by Startzaterdag commissie Bethlehemkerk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij zorgen voor verbinding.