Het nieuwe gezamenlijke jaarthema van de Protestantse gemeente te Hilversum is Verbonden.
Als praktische werktitel is voor het startweekend in de Bethlehemkerk gekozen voor: De tafel van verbinding

Klik hier voor programma Startzaterdag 10 september.

Achtergrond bij het thema
We leven in een tijd waarin we aan de ene kant ons meer dan ooit verbonden voelen met alle leven op aarde en er anderzijds allerlei ontwikkelingen zijn die daar haaks op staan. We zien een dreigende tweedeling van onze samenleving waarin standpunten zich verharden.

Als Protestantse gemeente voelen we ons geïnspireerd door onze traditie. De gedachte van verbondenheid krijgt alle nadruk. De Bijbel spreekt van een verbond van God met de aarde en de mensen. Hij roept mensen op tot praktische verbondenheid met elkaar.

Na drie jaarthema's waarin Jezus de Zoon, God als Schepper en de Heilige Geest centraal stonden gaat we met 'Verbonden' feitelijk de eerdere drie thema's met elkaar combineren: de oude leer van de Drieëenheid spreekt immers op een fundamentele manier over verbinding....

Praktisch
In het seizoen 2022-2023 verkennen we dit thema samen en in verbondenheid met partners in Hilversum. Niet alleen in onze zondagse vieringen maar ook in doordeweekse bijeenkomsten van het Bijbelcafé, films in het Filmtheater, een 'preek van de leek' en nog veel meer.

De algemene kerkenraad nodigt daarom iedereen uit om activiteiten te bedenken die passen in het jaarthema. Wil je actief aan de slag? Wil je iets voor een speciale doelgroep organiseren? Zoek contact met de projectgroep.

De projectgroep organiseert zelf geen activiteiten, maar behoudt het overzicht over alle activiteiten. Waar nodig denkt de projectgroep graag mee, in het bijzonder rond de communicatie.

De projectgroep bestaat uit Peter van Wesel (jeugdwerker), ds. Aster Abrahamsen (Bethlehemkerk), Christiaan Boers (Regenboogkerk) en Annechien Cevaal (Kerkbrink, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-42777803).