Op donderdag 23 juni mochten we tijdens de uren van de Open Kerk ongeveer 35 leden van de Gereformeerde Kerk Loosdrecht ontvangen in onze kerk. Via ds. Hillegonda Ploeger hadden ds. Jetty Scheurwater en ondergetekende hen uitgenodigd voor een kennismaking en rondleiding. Ook waren er veel mensen uit de Bethlehemkerk naar de Open Kerk gekomen om de Loosdrechters te ontmoeten. Er moest al snel koffie worden bijgeschonken door onze gastheren en gastvrouwen, en koster Edwin moest extra stoelen aanschuiven. Er was een gemeentelid die een bos mooie zonnebloemen had meegenomen om de Loosdrechters extra welkom te heten. Zo werd het een feestelijke en goed bezochte ochtend.

Na een kleine voorstelronde werd de groep in tweeën gedeeld. Een deel ging met ds. Jetty en ds. Aster de kerk in voor een rondleiding, het andere deel kreeg nog een kopje koffie aangeboden. Halverwege wisselden we om. Over de kerk, het liturgisch centrum, de Stilteruimte en het orgel viel genoeg te vertellen, zo bleek, en de eerste ronde liep daardoor wat uit. De tweede ronde ging iets sneller. Er kwamen veel goede vragen vanuit de Loosdrechters en deze ontmoeting heeft ons weer een stap dichterbij elkaar gebracht.

Op 4 september viert de gemeente van Gereformeerde Kerk Loosdrecht haar laatste dienst in haar eigen kerk, op zondag 11 september vieren we dat zij bij ons onderdak vinden. We kijken er naar uit om verbonden in geloof samen verder te gaan.

Ds. Aster Abrahamsen