Vanaf december 2017 krijgt de Bethlehemkerk tijdelijk versterking in de persoon van Maarten Hameete. In het interview hieronder stelt hij zich aan u voor.

Wie is Maarten Hameete?

Ik ben een jonge predikant. Sinds drie maanden werkzaam in Renswoude-Ederveen als gemeentepredikant. Ik geniet ontzettend van het werk wat ik daarin mag doen. De manier waarop je als predikant dichtbij mag zijn op momenten die er echt toe doen is erg kostbaar, en daarbovenop komt dan dat je op die momenten ook God ter sprake mag brengen.

Daarnaast ben ik graag bezig met hardlopen. Het gevoel wat je krijgt als het lukt om jezelf te verbeteren en ergens naartoe te werken geeft mij veel voldoening. En daarnaast is het ook een hele fijne manier om je gedachten op een rij te krijgen.

Los van dit sportieve kan ik, zoals veel mensen, erg genieten van een avond op de bank met een goede film of serie, een glas wijn en gezelschap. Vaak is dit gezelschap mijn vrouw met wie ik een voorliefde voor gemakkelijk te verteren films en series deel.

ds maarten hameete.jpg

Wat is jouw visie op geloof/wereld/gemeente zijn...?

Ik denk dat een bredere vraag niet mogelijk is. Toch zijn het volgens mij precies de vragen waar je als predikant vaak mee bezig bent. Zelf denk ik dat geloven betekent dat het leven van Jezus en het verhaal van God met mensen iets doet met jouw leven. En die invloed is te merken in de manier waarop je door het leven gaat in deze wereld. Volgens mij oefenen en wisselen dat uit in de gemeente.  Gemeente is dus samen geloven, en elkaar daarbij helpen.

Ik geloof dat een gemeente dus vooral leeft als we ook met elkaar kunnen verschillen van mening. Zolang we daar maar met elkaar over in gesprek blijven en we elkaar daarin respecteren. Maar juist dan kun je voor jezelf ook beter ontdekken wat geloven voor jou betekent, en kunnen we de naastenliefde oefenen waar we in de bijbel toe worden opgeroepen. Ik ben dus ook ontzettend benieuwd of jij mijn korte definitie deelt of er juist anders over denkt! Ik kijk er naar uit om daar met jou over te spreken.

Wat is jouw opdracht voor de Bethlhemkerk?

Ik ga mijzelf focussen op het ondersteunen van het jeugdwerk en het begeleiden van de kerkelijke activiteiten rondom de leeftijdsgroepen tot en met de 40'ers. De jongste helft van de gemeente eigenlijk. Daarbij is het voornemen om 1x per maand een dienst te leiden in de Bethlehemkerk.

Wat mogen we de komende tijd verwachten?

Je mag van mij verwachten dat ik veel vragen stel. Om de gemeente beter te leren kennen, maar ook omdat ik geloof dat vragen ook altijd behulpzaam zijn voor de ander. Een vraag daagt je altijd uit om jezelf opnieuw te verwoorden, en daarmee dus jezelf opnieuw te begrijpen. Dat je die vragen vaak mag stellen is het mooie aan predikant zijn.

Wat kunnen wij zelf doen (voor jou)?

Wat mij ontzettend zou helpen is als gemeenteleden mij aanspreken met hun ideeƫn en hun hoop voor de gemeente en het werk voor de jongste helft van onze gemeenschap. En ik zou het ontzettend fijn vinden als dat vooral gebeurt door diezelfde jongste helft van de gemeente. Uiteindelijk zoeken we met elkaar naar manieren om bezig te zijn als gemeente op een manier die ons aanspreekt. Dat kan voor mij wel eens anders zijn dan voor jou, dus ben ik benieuwd naar hoe jij dat ervaart, en hoe jij dat zou willen zien.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten!

[Dit interview verschijnt telegelijkertijd ook in ons kwartaablad de Rondom de Bethlehemkerk]