U kunt mee doen met de vastenactie van de PKN. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.

Het geld dat je overhoudt door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië. Stop het in het spaardoosje of maak het geld aan het einde van de 40-dagentijd over aan de diaconie.

 Deze week was de challenge: Bid voor iemand in je omgeving die je rust en vrede toewenst.


Het lijkt een makkelijke opdracht. Ik hoef er niets voor te laten. Maar toch vind ik dit wel een lastige. Ik ben niet zo’n uitgebreide bidder. Ik doe eerder schietgebedjes of ik zing. Iets doen, een kaart sturen dat is zo veel makkelijker voor mij. En dan ook nog bidden voor iemand die ik rust en vrede toewens. Ken ik zo iemand? En wat merkt diegene er dan van? Hij/zij weet niet eens dat ik voor hem bid of moet ik samen met hem/haar bidden? Toch heb ik me over mijn ongemak heen gezet wat betreft het bidden. Deze week heb ik gebeden voor de mensen in de Oekraïne. Zij leven al een jaar in oorlog. Dat er maar snel vrede mag komen. Merken ze er wat van? Ik weet het niet maar ik hoop dat mijn gebed een beetje positieve energie hun kant op stuurt. En u? Lukt het u om voor iemand te bidden?

De challenge voor komende week: laat de pakketbezorger deze week jouw deur eens overslaan. De gemiddelde verzendkosten van een pakketje zijn € 3,95. Spaar deze week € 11,85 (3 x € 3,95) voor Moldavië.

Doet u mee?

Wilma Hilberts
diaken

Klik hier voor complete overzicht van de challenges in de 40-dagentijd 2023.

You have no rights to post comments