U kunt mee doen met de vastenactie van de PKN. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.

Het geld dat je overhoudt door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië. Stop het in het spaardoosje of maak het geld aan het einde van de 40-dagentijd over aan de diaconie.

Deze week was de challenge: laat de pakketbezorger deze week jouw deur eens overslaan. De gemiddelde verzendkosten van een pakketje zijn € 3,95. Spaar deze week € 11,85 (3 x € 3,95) voor Moldavië.

En??   Is het tot nu toe gelukt?

Het is bijna weekend. Hét moment om op de bank door je telefoon te scrollen, leuke dingen op te zoeken en te bestellen. Doe het niet! Houd nog een paar dagen vol (en wees daarna ook kritisch op jezelf of het wel echt allemaal nodig is)

Voor de kinderen was deze week de challenge: geef iets weg waar jezelf niet meer mee speelt of wat je niet meer aantrekt. Ook heel moeilijk, lijkt me, want ook al speel je er niet meer mee, je bent er misschien nog wel aan gehecht.

De challenge voor komende week:
Zet deze week de thermostaat (nog) een graadje lager. Elke graad lager bespaart ongeveer 7 procent verwarmingskosten. Spaar deze week 6 euro ( 1 euro per vastendag) voor Moldavië.

Doet u mee?

Els Verkerk
diaken

You have no rights to post comments