Zoals u in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen, kunt u mee doen met de Vastenactie. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet of dat je juist iets extra’s doet.

Het geld dat je overhoudt, door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië. Er staan in de koffiedrinkeruimte paarse QR-codes. Daarmee kunt u geld overmaken. Ook kunt het spaardoosje gebruiken. Of maak het geld aan het einde van de 40-dagen tijd over aan de diaconie.

Deze week was de challenge: zet de thermostaat deze week (nog) een graadje lager. Elke graad lager bespaart ongeveer 7 procent verwarminskosten. Spaar deze week € 6,= (€1,= per vastendag) voor Moldavië.      

En, is het u gelukt? Het was wel een koude week maar de lekkere dikke truien, dikke sokken en dekentjes mochten weer tevoorschijn gehaald worden. Voor de kinderen was dezelfde challenge. Dus het was vast gezellig met z’n allen onder een warm dekentje op de bank.

De challenge voor de volgende week is: koop deze week geen voedsel dat je niet echt nodig hebt. Met het kopen van minder luxe-artikelen bespaar je al snel € 2,= per dag. Spaar deze week € 12,= (€2,= per vastendag) voor Moldavië.

Doet u weer mee?

Anita den Uil
diaken

You have no rights to post comments