Je kunt mee doen met de vastenactie van de PKN. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.

Het geld dat je overhoudt door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië. Stop het in het spaardoosje of maak het geld aan het einde van de 40-dagentijd over aan de diaconie.

 Deze week was de challenge: Koop geen voedsel dat je niet echt nodig hebt.

Ik weet niet hoe het met u gaat, maar als ik in de winkel loop dan komt er regelmatig iets in mijn kar of mandje, dat in een opwelling gekocht is. Het ziet er lekker of leuk uit, het is afgeprijsd, het is in de aanbieding, allemaal redenen om het te kopen. Deze week heb ik echt geprobeerd om stil te staan bij de dingen die ik kocht. Had ik het wel echt nodig?? Soms heb ik iets teruggelegd, soms kwam ik thuis en bedacht ik dat ik mezelf met een smoesje in de winkel voor de gek heb gehouden.

Een nuttige oefening in het bewust boodschappen doen.

Voor de kinderen was het deze week misschien nog wel moeilijker: een hele week geen snoep. Knap als jullie het volgehouden hebben!!

De challenge voor komende week:laat deze week frisdrank en alcohol staan en drink alleen water, koffie en thee.  De gemiddelde verzendkosten van een pakketje zijn € 3,95. Spaar deze week in elk geval € 6,00  (€ 1 per vastendag) voor Moldavië.

Doet u mee?

Els Verkerk
diaken

You have no rights to post comments