U kunt mee doen met de vastenactie van de PKN. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.

Het geld dat je overhoudt door ergens van af te zien, kun je sparen voor kwetsbare mensen in Moldavië. Stop het in het spaardoosje of maak het geld aan het einde van de 40-dagentijd over aan de diaconie.

Deze week was de challenge: koop geen voedsel dat je niet echt nodig hebt. Als symbool daarvan staat er een zak chips in de kast.

Het is in ieder geval gelukt om de paaseitjes te laten staan in de supermarkt. We proberen elke week de koelkast leeg te eten en geven kliekjes aan onze dochter die daar graag gebruik van maakt. Maar chocolade, een koekje of een stukje Drentse droge worst is toch wel erg lekker…

En u? Lukte het u?

De challenge voor de komende week is: laat deze week frisdrank en alcohol staan en drink alleen water, koffie en thee. Spaar deze week in ieder geval 6 euro voor het project in Moldavië. Ook de kinderen hebben deze week dezelfde challenge.

De alcohol laten staan is voor mij geen probleem. Ik lust namelijk geen alcohol maar frisdrank laten staan is lastiger voor mij. Telt het ook als je water uit een air up fles  drinkt? Dat is een fles waar via lucht een lekkere geur aan water wordt toegevoegd waardoor het lijkt of je frisdrank drinkt. Of ben je dan toch aan het smokkelen?

Doet u mee?

Wilma Hilberts
diaken

You have no rights to post comments