Liggend op bed met een iPad op schoot en de kat ernaast kijken we via Kerkdienstgemist naar de dienst in de Bethlehemkerk. Een vreemde gewaarwording. En toch ook best mooi. In de Bethlehemkerk wordt de dienst gevierd met letterlijk een handvol mensen. Sober en ingetogen. Maar via de webcam kijken tientallen gemeenteleden mee. En dan begint de dienst. Eigenlijk heel gewoon, zoals het altijd gaat, keurig netjes, hier en daar een heel klein beetje gespannen. Zou de lijn het houden en wat als… Maar even niet aan denken. Halverwege houden we onze adem in: de stream begint te laden… Oh nee… De kat springt van schoot… Gelukkig gaat het beeld na een paar seconden weer verder. Eigenlijk een heel gewone dienst, maar dan zonder geritsel van snoeppapiertjes en collectebonnen. Maar toch: thuis zingen is lang niet zo mooi als in de kerk.

Corné van Zandwijk en Piet Meindertsma

Reacties  

#2 Yvonne van Bommel 15-03-2020 19:26
Het projectkoor zou eigenlijk mee gaan met Ds. Aster naar de Regenboogkerk. Daarom toch bij deze dienst betrokken geweest via internet met nog af en toe even schakelend naar de Bethlehemkerk en toch ook nieuwsgierig hoe de RKmis op TV ging ;). Onze liederen werden nu afgespeeld. Dan hoor je toch andere dingen dan dat je zelf staat te zingen. En ook de preek krijgt in deze context net een een andere klank, de woorden landen in deze situatie 'anders'. Heel onwerkelijk allemaal deze situatie maar toch eigenlijk ook best mooi. 'Waar er 2 of 3 in mijn naam bijeen zijn' is al genoeg en zeker als de verbondenheid via de moderne techniek nog veel groter is.
#1 Olaf 15-03-2020 19:21
Piet, Corné, heel herkenbaar! Wij zaten overigens gewoon beneden voor de TV. Heel onwerkelijk allemaal maar wel mooi om de dienst zo mee te kunnen beleven.

You have no rights to post comments