Het was vandaag, donderdag 19 maart, een bijzondere dag.

Gisteren de pastorale brieven gekopieerd en in de enveloppen gedaan voorzien van stickers met namen en adressen van al onze gemeenteleden (met dank aan Fred van Doorn). Yvonne van Bommel en Nel Koning hebben geholpen met het sorteren.

De oproep om te helpen deze te bezorgen was niet tevergeefs en boven onze verwachting: vanmorgen, donderdag 19 maart, in de (open) kerk en waren binnen twee uur bijna alle enveloppen opgehaald. Vanavond gaat de rest mee en liggen deze in de brievenbussen van onze gemeenteleden.

Open Kerk donderdag 19 maart 2020

Tijdens de open kerk vanmorgen gebeurde er nog iets bijzonders. Het kruis op de muur van het Liturgisch Centrum was mooi uitgelicht en daarvoor stond een standaard met brandende waxine-lichtjes.

Dianne kwam een pakketje brieven halen en besloot tot onze vreugde om op het orgel te gaan spelen. Maria las afwisselend diverse teksten, Jetty voerde gesprekken in het Stilte-centrum. Edwin en Nanda zetten koffie en thee en hielden alles schoon.

Welkomstbord met instructies   Om 11:45 was dit nog over (wordt vanavond opgehaald)

Kees ving de mensen op die brieven kwamen halen. Het verzoek om bij binnenkomst de handen eerst te wassen leverde geen enkel probleem op. Evenmin om 1,5 à 2 meter afstand tot elkaar in acht te nemen en om één voor één zaal 1 binnen te lopen om een stapeltje enveloppen bij mij op te halen. Een kleine 50 (!) gemeenteleden uit allerlei leeftijdsgroepen gaven hieraan gehoor.

Eens te meer blijkt dat we als Bethlehemkerk een hele bijzondere wijkgemeente zijn.

Ontroerend en hartverwarmend - dat in ieder geval!

Herma  

Reacties  

#2 Bonny 19-03-2020 22:35
om stil van te worden.
De foto zegt genoeg.
#1 Corné 19-03-2020 14:11
Wat bijzonder dat in zo korte tijd deze klus geklaard is. Fijn dat we zo'n betrokken gemeente mogen zijn!

You have no rights to post comments