Al jaren kijken we elk jaar samen in de kerk de uitzending van The Passion. Dit jaar kon dat helaas niet in de kerk, maar met een een groepje geïnteresseerden waren we afgelopen donderdag toch verbonden vanuit onze eigen woonkamers. Via het programma Zoom, waarmee je kunt videobellen en wat voor iedereen makkelijk toegankelijk is, keken we gezamenlijk naar de uitzending en konden we achteraf napraten. Een van de deelnemers zei achteraf: “Alleen, maar toch samen in verbondenheid. Ik voelde me zo niet alleen.” Het was mooi om op deze manier toch het gevoel van samen, wat we normaal in de kerk hebben, toch een beetje te kunnen voelen, maar dan vanuit onze eigen huiskamer. Na even met de hele groep gesproken te hebben zijn we opgesplitst om in kleinere groepen nog even door te praten. Uiteindelijk erg geslaagd!

Aankomende zondag met Pasen willen we na de kerkdienst ook weer samen videobellen via Zoom en zo met zoveel mogelijk gemeenteleden die dat leuk vinden samen ‘koffie te drinken’ (of thee/limonade/waar u zin in heeft) vanuit onze eigen huis. U bent van harte uitgenodigd om ook deel te nemen. Als u mee wilt doen stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvangt u de inloggegevens en een uitleg van hoe Zoom werkt. Het lijkt wellicht ingewikkeld, maar Zoom is vrij eenvoudig dus als u het nog nooit heeft gebruikt is dit een mooi moment voor de eerste keer. 

De deelnemers zullen tijdens het gesprek in verschillende groepen opgedeeld worden als verschillende koffietafels en dan om de zoveel tijd van tafel te wisselen zodat u met verschillende mensen in gesprek kan gaan.

Voor mij persoonlijk is het gek om terug uit Afrika te zijn en jullie niet in de kerk te kunnen ontmoeten, maar ik hoop jullie zondag wel op Zoom te zien en te spreken! Tot dan!

Katinka van Buuren

Reacties  

#2 W.F.Terpstra 15-05-2020 12:18
As zondag kom ik na de kerkdienst koffie drinken.
#1 Piet Meindertsma 11-04-2020 11:24
Fijn, elkaar weer ontmoeten: zien en spreken!

Samen online een kop koffie / thee drinken met iets lekkers erbij. Iedereen zondag weer zien en spreken na de dienst lijkt me bijzonder en kijk hier naar uit.

Zalig Pasen, de Heer is waarlijk opgestaan!

You have no rights to post comments