Nu we zondag niet fysiek in de kerk bij elkaar komen, kan de diaconie niet collecteren voor de doelen van deze zondag. Om ook nu de goede doelen te blijven steunen met uw gift, kunt u overwegen om uw bijdrage over te maken.

Hieronder vindt u meer informatie over de collectes en de rekeningnummers waar u uw bijdrage naar over kunt maken.

1e collecte: Leprazending
Lepra is een infectieziekte die vooral de allerarmsten treft. Iedere 2 minuten krijgt iemand de diagnose: Jij hebt lepra. Zonder de juiste medische zorg leidt lepra vaak tot zichtbare handicaps en diepe armoede. Mensen vermijden contact, uit angst voor besmettting. Dit onrecht moet stoppen. Jij kunt hierbij helpen. Leprazending werkt wereldwijd om lepra te stoppen. De laatste 15 jaar is het aantal patiënten gedaald van 300.000 naar 200.000. Wij willen vanf 2035 geen besmetting meer. Dit kan, als we er op tijd bij zijn. Met jouw hulp kunnen we besmetting, blijvende handicaps en sociale uitsluiting voorkomen. Één patiënt tegelijk. https://www.youtube.com/watch?v=S-9CMtr5TJA&feature=youtu.be U kunt uw bijdrage overmaken op: IBAN: NL79RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum o.v.v. Leprazending.

2e collecte: PgH
Deze collecte is bestemd voor de Protestantse Gemeente Hilversum. U kunt uw bijdrage overmaken op: NL42 RABO 0373 7224 51 t.n.v. Protestantse gemeente te Hilversum.

 

Oproep diaconie PgH: geef voor noodhulp Beirut

De gevolgen van de verwoestende explosie in Beirut, Libanon,  zijn immens. Vooral de allerarmsten hebben niet de spankracht om dit op te vangen. Het land herbergt al 1,5 miljoen vluchtelingen op 6,8 miljoen inwoners. Vervolgens kwam daar de Covid-19 pandemie bij en nu deze ramp.

Gezien de urgentie van het probleem doet de diaconie doet een dringende oproep voor uw financiële steun aan de slachtoffers van de grote explosie in Beirut. Wij bevelen organisaties aan die zich inzetten voor de kwetsbaarste groepen van wie het overleven in het geding is, met name de vluchtelingen (de grote wederopbouwhulp moet van de internationale gemeenschap komen).

Wij bevelen twee opties aan:

  • De samenwerkende hulporganisaties onder giro 555. In dit samenwerkingsverband zit o.a. KerkinActie. Ga naar https://giro555.nl/
  • Dorcas, deel van het Christelijk Noodhulpcluster. Dit is een samenwerkingsverband van zes organisaties: Dorcas met onder meer ZOA, een zeer ervaren noodhulporganisatie. Ga naar https://dorcas.nl/

In een later stadium komt de diaconie met meer achtergrondinformatie, gekoppeld aan een collecte.

Hartelijk dank!

(namens het CvD, Dik Verboom, secretaris)

 

Hartelijk Dank!

Meer informatie over boventaande collectes bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.