De 1e collecte is net als vorige week voor hulp aan Thailand via de Gereformeerde Zendingsbond. Dit is de 2e zondag van de thermometeractie voor dit doel.

Corona treft inmiddels alle landen. Wereldwijd wisselt het beeld sterk per land. Waar in het ene land de lock down en avondklok worden opgeheven, worden deze in een ander land juist ingevoerd.
Er zijn op dit moment verontrustende berichten over de situatie in Thailand.

“Thailand zit sinds een paar weken in een heel heftige corona golf en mensen lijden aan de corona maatregelen die de overheid heeft ingesteld. Er is een medewerker en een voorganger van de GZB onaangekondigd langsgegaan bij één van de dorpen waar ze een nieuwe huiskerk zijn gestart. De voorganger was hier de afgelopen weken ook niet geweest omdat samenkomen momenteel niet is toegestaan. Hoewel de mensen er niet om vroegen, was overduidelijk zichtbaar dat de gemeenteleden het moeilijk hebben om rond te komen. Dit dorp is een soort sloppenwijk en de mensen mogen het dorp niet zomaar verlaten. Daardoor zit een groot deel van de mensen zonder werk en inkomen. Het ziet ernaar uit dat ze de komende weken, en misschien zelfs wel maanden, geen samenkomsten kunnen organiseren.

Omdat ze schrokken van de situatie in dat dorp en we graag als kerk betrokken willen zijn bij het leed van deze mensen, willen we starten met een nood-voedselprogramma. We hebben om in eerste instantie twee maanden hulp te bieden met voedsel voor ongeveer 10 euro per week per gezin. Dat komt neer op ongeveer 90 euro per gezin voor twee maanden. Ze zijn al begonnen met het geven van voedselhulp aan 50 hulpbehoevende gezinnen. In het voedselpakket zit in ieder geval rijst, olie, vis in blik, noedels e.d. Dat kunnen ze hier lokaal allemaal aanschaffen. Afhankelijk van de financiële middelen kunnen ze 75 arme gezinnen helpen.”

Als GZB willen we graag hulp bieden aan de arme mensen in deze dorpen die zo zwaar getroffen worden door de corona-maatregelen. We hebben al € 2.000 toegezegd maar 75 gezinnen helpen kost in totaal € 6.750. Er is dus nog € 4.750 nodig.

We hopen dat u als gemeente, vanuit uw betrokkenheid bij het zendingswerk in Thailand, ook financieel kunt bijdragen om deze arme gezinnen te voorzien in hun eerste levensbehoeften. U ondersteunt daarmee ook de kerk in Thailand om te getuigen van Gods liefde en zorg voor mensen. De hulp wordt gegeven door lokale christenen die kunnen inschatten wie echt niet meer rond kan komen.

NL79RABO 0373711794 t.n.v. PGH inz. Diaconie Bethlehemkerk

De 2e collecte is bestemd voor de Protestantse Gemeente Hilversum (PGH).
PGH houdt onze wijkgemeentes in stand. U steunt onze Kerk met een gift aan deze collecte. Maak uw bijdrage over naar:

NL45RABO0373722591 PGH inz. betalingen o.v.v. PGH

De 3e collecte is bestemd voor Kerk en Israël
Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door decennia van oorlog en conflict is er veel onderlinge haat en wantrouwen. In het dagelijkse leven komen ze elkaar bijna niet tegen. Het Rossing Center wil kinderen met elkaar in contact brengen. Kinderen van Joodse en Palestijnse scholen bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Ze vertellen in de klas over hun leven, geloof, hobby’s en school. Zo leren ze elkaar kennen en met elkaar omgaan. Belangrijk voor de kinderen zelf, maar ook voor de hele samenleving. Het geeft hoop voor de toekomst!

Maak uw bijdrage over naar:

NL45RABO0373722494 PGH inz. PWG Bethlehemkerk o.v.v. Pastorale arbeid

Alle gevers thuis en in de kerk: Hartelijk dank!

Makkelijk: Giften via één iDeal-boeking overmaken? Scan dan de QR-code hierboven: De betalingen komen deze week ten gunste van bovenstaande collecten