De eerste collecte is de collecte voor het Werelddiakonaat van Kerk in Actie en is bestemd voor noodhulp in Nigeria

In het noorden van Nigeria zijn ruim 2 miljoen christenen en moslims op de vlucht voor geweld in eigen land. Een deel van hen wordt opgevangen in vluchtelingenkampen, maar de meesten zijn terecht gekomen in dorpen waar de inwoners zelf al nauwelijks rond kunnen komen. Met de komst van de vluchtelingen is er een tekort aan voedsel, water en hygiëne.

Nigeriaanse kerken steunen de vluchtelingen op hun nieuwe plek, maar ook bij een mogelijke terugkeer en het verwerken van trauma's.

Mawa is een van die vluchtelingen. Wat betekent dit project voor haar? Zij vertelt:

“Toen mannen mijn dorp aanvielen, ben ik met drie van mijn kinderen gevlucht”, “Meer dan drie uur hebben we ’s nachts gelopen naar een dorp in de buurt. De volgende dag zijn we verder gegaan. Ik hoop en bid dat ik mijn man en mijn andere twee kinderen terug zal zien. Het leven in dit dorp waar ik nu verblijf is erg moeilijk. We hebben geen schoon drinkwater. Mijn baby en ik hebben cholera gehad. Ik hoop dat God iemand stuurt om schoon drinkwater naar ons te brengen. Dan worden mijn kinderen niet meer ziek.”

Op 5 mei vierden wij bevrijdingsdag. Wij gunnen anderen onze vrijheid ook. Daarom collecteren we voor slachtoffers van geweld in Nigeria.

De 2e collecte is voor de Protestantse gemeente Hilversum.

De 3e collecte is voor de wijkkas

U kunt met de QR-code op het scherm uw bijdrage aan de collecten overmaken. Mocht u liever zelf uw bijdrage overmaken dan kan dat ook. De rekeningnummers staan op de website. Vermeldt u daarbij wel het doel van de collecte? Dan komt het op de juiste plaats terecht.

De gemeenteleden die in de kerk zijn, kunnen op de tafel bij de techniek, hun bijdrage in de collecteschalen doen.

Wijze van betalen
De collecten kunt u voldoen via BethlehemkerkcollectesAls u een smartphone heeft kan de QR-code hieronder gebruikt worden.
Ook kunt u uw gift overmaken via de bankrekeningnummers die bij de doelen vermeld worden.

Alle gevers thuis en in de kerk: Hartelijk dank!

.