Zoals u heeft kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief heeft de AK op 28 november besloten om de plannen om te komen tot een vernieuwde structuur van de Protestantse gemeente Hilversum niet in 2025 maar in de loop van 2024 in werking te laten treden. Een groot tekort (500.000 euro) op de begroting van 2023 dwingt hen daartoe. Wat dat betekent voor het proces en ons als Bethlehemkerk is nu nog niet duidelijk. Een definitief besluit om te kiezen voor een van de drie scenario’s wordt in juni 2023 genomen na gespreksrondes in alle wijkkerken. Wij zullen u in de tussentijd op de hoogte houden.

Hoe ziet het proces het komende half jaar eruit?

  • De aanvullingen vanuit de wijkkerkenraden/kernteam worden door de Beleidsgroep verwerkt in een nieuwe versie van het stuk ‘Perspectief voor de toekomst. Naar verwachting begin januari komt die uitgewerkte versie beschikbaar.
  • De eerste drie maanden van 2023 worden de drie voorstellen besproken in de wijken aan de hand van de uitgewerkte versie van het stuk Perspectief voor de toekomst’. Uitkomst van elke wijkraadpleging is steeds een advies aan de AK om te kiezen voor een (variant van een) voorstel.
  • In april neemt de AK een voorgenomen besluit, gehoord hebbende de adviezen.
  • Wijkkerkenraden geven hun definitieve reactie door aan de AK.
  • Gesprekken worden georganiseerd met gemeenteleden die kritisch zijn op het voorgenomen besluit.
  • De AK neemt eind juni 2023 een definitief besluit.

We willen u danken voor uw inbreng en aanvullingen op het eerste concept van PgH 2025 op het gemeenteberaad van 13 november en via mail/persoonlijk contact. Dank zij u kan het plan verder uitgewerkt en versterkt worden! In het bericht hieronder ziet u welke aanvullingen en verbeteringen de werkgroep meeneemt om te verwerken in het uiteindelijke voorstel.

Hartelijke groet,

Theo van Halsema en Wilma Hilberts

interim-voorzitters Bethlehemkerk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkkerkenraden verrijken ‘Perspectief voor de toekomst’ – Protestantse gemeente Hilversum (pknhilversum.nl)