Een visie vormen op de drie aangepaste opties van 20 januari zoals ze zijn voorgelegd door de Algemene Kerkenraad valt niet mee. De opties zijn complex en lastig te interpreteren. Bij geen van de opties roept iedereen unaniem ‘Hier gaan we voor!’. Toch moeten we met elkaar een denkrichting vormen die we kunnen uitdragen op 28 maart.

Hiervoor heeft de wijkkerkenraad hulp gevraagd aan Bert Bakker. Een ervaren begeleider van verander-vraagstukken bij kerken. In klein comité is met Bert een voorzet gemaakt over hoe we gedurende de ontmoetingsbijeenkomsten per sectie en het Gemeenteberaad de gedachten en meningen van zoveel mogelijk gemeenteleden kunnen trechteren naar een denkrichting vanuit de Bethlehemkerk. Op 6 februari is een extra overleg gepland voor de Wijkkerkenraad om de voorzet te bespreken.

Wij organiseren en faciliteren, maar uw gedachten vormen de denkrichting over de nabije toekomst van de Bethlehemkerk. Daarom nog eens de data waarop uw aanwezigheid belangrijk is.

  1. 16 februari om 20:00 uur (inloop 19:30 uur) Gemeenteberaad in de Bethlehemkerk
  2. 12 of 19 of 26 februari of 5 of 19 maart Ontmoetingsbijeenkomst per sectie na de eredienst in de Bethlehemkerk. U ontvangt voor deze bijeenkomsten een uitnodiging.

Esther Gross-Kooistra
Scriba Bethlehemkerk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.