De Algemene Kerkenraad heeft maandag 24 april een voorgenomen besluit genomen in het proces PgH2024. Op dit voorgenomen besluit wordt een reactie gevraagd van de wijkkerkenraden. Maandag 22 mei bespreken we het voorgenomen besluit in de wijkkerkenraad.

Donderdag 8 juni bent u welkom in de Regenboogkerk, inloop 19:30 uur, begin 20:00 uur. De AK wil gemeenteleden dan graag de gelegenheid geven om te reageren op het voorgenomen besluit.

De besluiten hebben we voor u op een rij gezet. De brief vanuit de AK over de besluiten vindt u hier

Keuze voorstel
Er is bij de wijkkerkenraden een breed gedragen voorkeur voor voorstel 2. In dit voorstel ontstaan 3 hoofdstromen. De Grote Kerk en Diependaalsekerk gaan samen in de reformatorisch-confessionele gemeenschap. De Bethlehemkerk, De Morgenster en Regenboogkerk vormen een breed protestantse gemeenschap. Vitamine G is een eigentijds protestants-evangelicale gemeenschap.

Financieel en administratief uitwerken
Voorstel 2 wordt administratief en financieel uitgewerkt door het College van Kerkrentmeesters.

Bestuursvorm
Er komt een onderzoek naar alternatieven voor de huidige algemene kerkenraad met wijkkerkenraden. De AK neemt in november 2023 een besluit over de toekomstige bestuursvorm op basis van het advies van de werkgroep. Per 1 januari 2024 gaat de nieuwe bestuursvorm in.

Gebouwen
De AK neemt uiterlijk juni 2024 een besluit over de gebouwen. Op een later moment besluit de AK over de (her)bestemming van gebouwen op basis van het advies van de werkgroep.
Voor de breed protestantse gemeenschap één of twee gebouwen.
Voor de eigentijds protestants-evangelicale gemeenschap komt een thuiskerk.
Voor de reformatorisch-confessionele gemeenschap de Grote Kerk.

Het advies aan de AK namens de Bethlehemkerk over gebouwen, bestuursvorm en tijdlijn voor invoering had u nog van ons te goed op deze pagina over PgH2024. Het advies vindt u hier

Namens de kerkenraad,

Hartelijke groet van Esther Gross