Alleen samen feestvieren.

Het thema voor deze dienst is een knipoog naar die andere slogan die we de laatste tijd zo vaak hebben gehoord: alleen samen krijgen we corona onder controle. Alleen  samen.

Dat geldt voor zoveel mensen en situaties in deze tijd. Veel mensen zijn alleen, voelen zich alleen. En samen is voor velen geen optie. Zoals al zoveel weken op zondag : er is geen samen in de kerk, in ieder geval niet in fysieke vorm.

En toch proberen steeds om samen te zijn met mogelijkheden die we tot voor kort niet hadden kunnen bedenken. En zo is ook deze dienst ontstaan: een viering in de Bethlehemkerk en ook de Gereformeerde Kerk van Loosdrecht is nu met ons verbonden. En misschien zien sommige gemeenteleden mij weer voor het eerst, nu met een corona kapsel.