Vanuit de PgH liggen er diverse lijntjes met Stichting Present. Ook hebben we al vaker samengewerkt bij diaconale acties. Dat willen we ook nu gaan doen. Op vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni komen we als leden van BeMoRe samen in actie met Present. We gaan daarvoor een tijdcollecte houden. Dat betekent dat we tijd gaan doneren voor vrijwilligerswerk. Iedereen, jong en oud, kan hieraan meedoen. Via het aanmeldformulier kun je aangeven wanneer je kunt meedoen en wat je voor hulp kunt bieden. Dat kan een praktische klus zijn of een middag tuinieren, maar ook met een middagje samen pannenkoeken bakken of spelletjes doen kun je iemand helpen. Present inventariseert vervolgens welke groepjes er gemaakt kunnen worden en koppelt deze in overleg met de diaconie aan de hulpprojecten. De aanmeldingen worden tijdens de kerkdienst van 7 april verzameld, maar je kunt vanaf nu je aanmelding al online invullen.

Vul hier je beschikbaarheid voor de tijdcollecte van Present in: www.presenthilversum.nl/tijdcollecte

Wat doet Stichting Present in Hilversum?
Present wil het omzien naar elkaar in de samenleving versterken. Daarvoor brengen ze mensen die iets voor anderen willen betekenen in contact met mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Want armoede of eenzaamheid kan iedereen overkomen. Tegelijkertijd willen veel mensen graag helpen als de nood hoog is, maar weten ze niet altijd hoe en waar.
Present brengt de mensen met elkaar in contact in de vorm van sociale en praktische ontmoetingsprojecten. Denk aan het opknappen van een verwilderde tuin, helpen met schilderen, opruimen of laminaat leggen, maar ook door bijvoorbeeld het organiseren van een verjaardagsfeestje voor kinderen bij wie dit door de omstandigheden thuis niet mogelijk is. Of door een middag te rolstoelwandelen met ouderen. Ook worden er nieuwe initiatieven voor meer verbinding geïntroduceerd in Hilversum zoals de campagne Let's Meet, De Derde Helft en de Buurtcamping.