Van 28 september t/m 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. We luiden deze week graag samen met jou in! Daarom ben je van harte uitgenodigd voor het symposium ’Samen tegen eenzaamheid’ op 28 september.

Wat kun je verwachten? 

We trappen af met een gezellige netwerklunch, waarna onze wethouder Zorg en Samenleving, Gerben van Voorden, het symposium officieel opent. In de middag zijn er twee inspirerende sprekers. Jeanette Rijks van Faktor 5 vertelt over effectieve methoden in eenzaamheid, en deelt in haar kennis en ervaring op dit gebied. Na Jeanette zal Kyra Haerkes van Join Us ons meenemen over haar aanpak, die zich specifiek richt op mensen tussen de twaalf en dertig jaar.

Inspirerende workshops

In de middag zijn er 4 verschillende workshops. De workshops worden in twee rondes georganiseerd. Je voorkeur voor de workshops kan je aangeven via onderstaande aanmeldlink. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeur bij de indeling.

Irene Zijlstra van het Vrijwilligers College neemt je in haar workshop ‘Signaleren en in gesprek gaan over eenzaamheid’ mee over verschillende gesprekstechnieken. In deze workshop leer je hoe je deze het beste kunt inzetten. 

Trainersacteur Kees van Loenen begeleidt de workshop Typologieën’ waarbij hij ingaat op de wereld van een aantal type mensen. Na een sessie, waarbij Van Loenen deze types zelf speelt, ga je er met elkaar over in gesprek.

De leefwereld van eenzame Hilversummers wordt zichtbaar in de workshop van Hinke Stallen. Door samen verschillende Persona’s’ te maken, krijg je een gezicht bij ‘de eenzame Hilversummer’.

Hoe ga je met jongeren in gesprek over vraagstukken rondom eenzaamheid en zingeving? Daarover vertelt Carin Cuijpers van Gelukscafés. In de workshop ‘Veerkracht en mentale gezondheid van jongeren’ krijgen jullie creatieve en inspirerende werkvormen aangereikt.

Programma

12.00 Inloop en lunch

12.30 Welkom door wethouder Gerben van Voorden

13.00 Gastspreker Jeanette Rijks

13.30 Kort intermezzo - voordracht van een stadsdichter

13.45 Gastspreker Kyra Haerkens

14.30 Workshop ronde 1

15.20 Workshop ronde 2

16.10 Afsluiten en borrel

17.00 Einde

Praktische informatie

Waar Morgensterkerk, 

Seinstraat 2 Hilversum

Wanneer 28 september

Hoe laat 12:00 – 17:00

Ben je erbij?

Meld je nu aan via dit formulier

 

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je tijdig aan.

We hopen jullie allen te verwelkomen op de 28e.

Tot dan!

Hinke, Joyce en Erica

Gemeente Hilversum