We zijn blij dat we met ingang van 13 september de eredienst weer met gemeenteleden kunnen vieren. Vanwege de coronapreventie is er echter een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerkzaal. Daarom gebruiken we voorlopig een reserveringssysteem. Om een eerlijke verdeling te maken is er per week vastgesteld welke sectie als eerste mogen reserveren. Welke sectie dat is leest u bij ‘Komende viering’
De betreffende sectie kan tot en met de woensdag vooraf aan de betreffende kerkdienst reserveren. Van donderdag tot en met zaterdag 15.00 uur kunnen de overgebleven plaatsen door iedereen gereserveerd worden. U kunt reserveren via reservering kerkdienst.

Vanaf deze week is er iedere zondag weer een dienst waarbij een deel van de gemeente in de kerk aanwezig kan zijn! Reserveren is wel noodzakelijk, maar er is nog voldoende plaats. Gebruik hiervoor de reserveringspagina op deze website.

U bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.

Instructie: Door op bovenstaande link te klikken, komt u op onze pagina bij Kerkdienstgemist en ziet u (vanaf een half uur voor aanvang van de dienst) een grote afbeelding met ‘Nu live’. Als u op het driehoekje klikt wordt de verbinding gemaakt. Als u rechts onderin dat beeld op het vierkantje klikt krijgt u vol beeld.

De diensten die via het internet voorlopig voor alle gemeenteleden toegankelijk zijn, zullen steeds na een week verwijderd worden.

Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

Aanvang:

Voorganger:

ds. Aster Abrahamsen

Thema: ‘In het begin … chaos en orde in de Bethlehemkerk'

• Kinderdienst [klik hier voor materiaal en toelichting]
  • Collecte deze zondag [klik hier voor de toelichting]
  • Na de dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken en ontmoeting via Zoom [online koffiedrinken]
  • [dienst live volgen, klik hier]

Ouderling van dienst

Bonny Rem

Diaken van dienst

Rob Kooijmans

Lector

Dianne Heijstee

Zangers

Hanneke Keur, Mieke van der Veen, Olaf Streutker, Kees Schipper

In deze dienst worden Jelle Wesselius en Daan Janson als diaken bevestigd.

Deze dienst is voorbereid door een aantal leden van de 20-40 jaargroep van de Bethlehemkerk. De orde van dienst is het resultaat van een groot aantal gesprekken over schepping en is anders dan gebruikelijk. Zowel online als live in de kerk zal het u vanzelf duidelijk worden. Hieronder volgt dus ook geen orde van dienst, maar wel de lezingen en de liederen die aan bod zullen komen, en de orde rondom de bevestiging van de ambtsdragers.

Lezingen:
Genesis 1-2:3
Hosea 4: 1b-3
Romeinen 8: 18-23

Liederen:
LB 8a: 1, 4, 5, 6
LB 8: 1, 3, 4, 5
Opwekking 733: 10.000 redenen
Tranen voor de schepping (Michalied)
LB 839: 1,2,3,4 De Heer van de dans
LB 1006 Onze Vader (bij de gebeden)
LB 835: 1, 3, 4 Jezus, ga ons voor

Bevestiging van ambtsdragers
Presentatie
Opdracht
Gelofte en bevestiging
Bevestigingsgebed en zegen
Aanvaarding en verwelkoming (allen staan)

Predikant:
Gemeente, dit zijn uw nieuwe diakenen
Wilt u hen beschermen en dragen,
zodat zij er niet alleen voor staan,
maar wij samen werken tot eer van God?

Gemeente:
Ja, dat willen wij!

Na de dienst is er gelegenheid tot gezamenlijk online koffiedrinken en ontmoeting via Zoom [Samen online koffiedrinken]