20-40 groep
Iedere eerste zondag van de maand komt deze groep van 20’ers en 30’ers bij elkaar. Meestal beginnen we met eten en daarna volgt er een activiteit of gesprek. Dit kan van alles zijn of over van alles gaan. Met elkaar de diepgang opzoeken en het geloofsgesprek voeren, gezellige avonden, een film of museum bezoek: alles kan! Het programma wordt met elkaar samengesteld. 

We zijn een ontspannen groep zonder verplichtingen. Wil je een keer deelnemen of wil je graag meer informatie neem dan contact op. 

Contactpersonen: 
Ds. Aster Abrahamsen
Gerard Ekelmans

Midden in het leven 
Elkaar ontmoeten, inspireren, bezinnen, delen met elkaar, samen eten, gezelligheid, afsluiten met een borrel, dat zijn een aantal woorden die passen bij deze groep ‘Midden in het Leven’. 

Al meer dan 10 jaar komt deze groep samen op de laatste vrijdag van de oneven maanden. Iedereen die zich tot Midden in het Leven rekent (zeg maar rond 40-65 jaar) is van harte welkom. ‘Midden in het Leven’ is gestart als initiatief van de Bethlehemkerk, de afgelopen jaren schuiven regelmatig ook gemeenteleden uit andere wijken aan. Vanaf september 2022 nodigen wij iedereen van PGH die zich tot deze groep rekent van harte uit deel te nemen aan ‘Midden in het Leven’. 

De avond start om 18.45 uur met een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen iets meeneemt om te delen met elkaar (de inbreng wordt via een intekenlijst gecoördineerd). Na de maaltijd volgen twee inhoudelijke onderwerpen die aansluiten bij de belangstelling en beleving van deze groep die uitnodigen tot gesprek. Nieuwe mensen en nieuwe onderwerpen zijn altijd welkom! 

Rond 22.00 uur volgt als afsluiting van de avond de informele borrel. Altijd zijn het hele gezellige avonden, luchtig en serieus. 

De aankondiging van deze avonden is te vinden op de website, in de nieuwsbrief en Kerkbrink en op de beamer. Wil je op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan via onderstaand mailadres. 

Contactpersonen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taakgroep Kerk in je buurt 
De buurt heeft de kerk en de kerk heeft de buurt veel te bieden. Daarom legt de Taakgroep contact met buurbewoners en organisaties die in de buurt actief zijn. 

Met elkaar willen we zoeken naar persoonlijke beleving en zingeving in onze samenleving. Bij bijzondere gelegenheden, herdenkingen en bezinningsmomenten willen we ruimte bieden om onder het genot van thee/koffie-moment of tijdens een lunch echt naar elkaar te luisteren. 

Leden van de werkgroep nemen deel aan Opmerksamen; dit is een overlegorgaan van welzijnsorganisaties en kerken. Een aantal van ons heeft deelgenomen aan de luistersessie 'Kom uit de Coronabubbel', bijgedragen aan het mogelijk maken van het opsteken van een kaarsje tijdens de herdenkingsperiode vanaf november 2022, meegewerkt aan de Levende Adventskalender en meegeholpen met de opvang van de Oekraïners. 

Onze plannen richten zich op:
2022 - zondag 20 november: Gedachteniszondag 
2023 - vrijdag 6 januari: De Drie Koningenlunch 
2023 - datum in de Vastentijd: een buurtcontactochtend rond het ruilen van je favoriete boek/tijdschrift. 

Contactpersonen: 
Hanneke Bekker, Rob Kooijmans, Marijke van Grafhorst, Bonny Rem-Veldstra 
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelleeskring 
De Bijbelleeskring is een los verband van gemeenteleden die periodiek samen de Bijbel lezen. Vaak gebeurt dit aan de hand van een thema en lezen de deelnemers een aangedragen leesrooster. Deze zijn meestal afkomstig van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. 

Er is een vaste groep, maar ook deelnemers per thema. Tijdens en na het afronden van een leesrooster bespreken we de gelezen teksten. 

Lid worden van de vaste groep kan door contact op te nemen met coördinator Gerard Ekelmans. 
Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de afzonderlijke thema’s. 

Contactpersoon: 
Gerard Ekelmans

Wandelen met Maria 
Elke 2e zondag van de maand kunt u mee wandelen. We vertrekken om 14.00 uur vanaf de kerk. Soms wandelen we dichtbij, soms gaan we met een paar auto’s naar een mooie plek verder weg. 

De wandelingen zijn voor de gezelligheid en het contact met elkaar. We zijn ongeveer anderhalf uur weg en proberen na afloop iets met elkaar te drinken. 

De enige eis is dat u goede wandelschoenen draagt en in staat bent zo’n wandeling te volbrengen. 

ContactpersoonMaria Kruithof-Stoutjesdijk