De site Theologie.nl publiceert ook een podcast. De potcast dompelt je drie kwartier onder in een theologisch onderwerp of debat. Aan de podcast werken toonaangevende Nederlandse theologen van dit moment mee.

De aflevering ’Verlangen naar een multiculturele kerk’ staat in het teken van het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk, Ga je mee! Elsbeth Gruteke is in gesprek met Alexander Emoghene, hoofdpastor van Claypot Church International en met Patrick van der Plaat die werkzaam is voor ICP, een organisatie die zich inzet voor het kleurrijke Koninkrijk van God in multicultureel Nederland.

Gods goedheid in de wereld

Scriba René de Reuver: ‘De kerk van Christus is kleurrijker dan we denken. Die diversiteit maakt dat het evangelie in alle talen en alle culturen doorklinkt. Door elkaar als volgelingen van Jezus te zoeken en de hand te reiken, zijn we gezamenlijk krachtige getuigen van Gods goedheid in de wereld. Ik wil gemeenten daarom uitdagen om contact te leggen met andere christenen in de eigen omgeving en te verkennen hoe je samen Gods liefde kunt leven.’

Klik hier voor de podcast