Meedogenloos en ongekend hard troffen twee natuurrampen het noorden van Afrika: de aardbeving in Marokko en slechts een paar dagen later de allesverwoestende storm in Libië. In beide landen zijn steden en dorpen weggevaagd, er zijn vele duizenden doden, gewonden en vermisten. Minstens zoveel mensen zijn hun huis kwijt, dakloos en ontheemd.

Op de website van de Protestantste Kerk in Nederland staat een gebed dat dominee Karin van den Broeke schreef voor de nood in Noord-Afrika. Klik daarvoor hier. https://protestantsekerk.nl/nieuws/gebed-voor-noord-afrika/

Kerk in Actie is een noodhulpactie gestart voor Noord-Afrika, lees meer hierover op hun website. https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/nieuws/kerk-in-actie-start-noodhulp-voor-noord-afrika/

Bijdragen voor de noodhulp kunnen worden gestort op het rekeningnummer van Kerk in Actie NL89 ABNA 0457 457 457 onder vermelding van ‘Noodhulp’, u kunt ook online doneren.

In Hilversum is Centrum Al Amal, net als tientallen andere Marokkaanse gemeenschappen in ’t Gooi, een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. 

De diaconie van de Bethlehemkerk beveelt bovenstaande acties van harte bij u aan.