Ga je mee! Een week vol met activiteiten door heel Hilversum. Iedereen kan meedoen!

Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Een week die draait om verbinding, contact maken en nieuwe mensen ontmoeten. Ook in Hilversum voelt bijna de helft van alle volwassenen zich weleens eenzaam. Samen met veel mooie organisaties hebben we daarom de afgelopen tijd hard gewerkt aan een divers programma, met allerlei activiteiten! Bekijk het programma in Hilversum hier of bekijk hieronder per dag wat u kan doen.

Programma per dag

Symposium 'Samen tegen eenzaamheid'

We luiden deze week graag samen met jou in! Daarom ben je van harte uitgenodigd voor het symposium ’Samen tegen eenzaamheid’ op 28 september.

Wat kun je verwachten?

We trappen af met een gezellige netwerklunch, waarna onze wethouder Zorg en Samenleving, Gerben van Voorden, het symposium officieel opent. In de middag zijn er twee inspirerende sprekers. Jeanette Rijks van Faktor 5 vertelt over effectieve methoden in eenzaamheid, en deelt in haar kennis en ervaring op dit gebied. Na Jeanette zal Kyra Haerkes van Join Us ons meenemen over haar aanpak, die zich specifiek richt op mensen tussen de twaalf en dertig jaar. Lees hier meer ...

 

7 bijbelteksten voor als je je eenzaam voelt

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich regelmatig eenzaam. Herken jij deze gevoelens? De Bijbel vertelt Gods gedachten over jou, onder andere in Jesaja 43:4: “Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je." Dat is Gods waarheid, ook als je jezelf eenzaam voelt. Lees deze en 6 andere bemoedigende Bijbelteksten voor jou! Lees hier meer ...

 

Heb je vragen, ken je iemand die eenzaam is of heb je behoefte aan een goed gesprek, onze diaconie staat ook voor jou klaar. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.