ZinCafé Hilversum woensdag 29 november a.s.: De geheime gever, rituelen rondom Sinterklaas door Frits Booy, publicist en Sinterklaaskenner.

Het Sinterklaasfeest wordt gevierd op 5 december, de avond voor de sterfdag van Nicolaas van Myra. Deze bisschop leefde eind derde begin vierde eeuw en is vooral bekend om zijn anonieme goede daden voor
armen en kinderen. Welke rituelen zijn er rond Sinterklaas, wat is de betekenis van het anonieme geven en ontvangen, de humor in gedichten en surprises? De laatste jaren is er de nodige discussie rond Piet, de hulp van Sinterklaas. Kun je de rituelen en gebruiken veranderen?

De avonden van ZinCafé Hilversum zijn van 20.00 -22.00 uur in de Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum.
Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek.
Entree: €5,- inclusief één consumptie.

ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse Gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum.

Extra informatie: spreker Frits Booy

Frits Booy is neerlandicus, sinterklaardeskundige en publicist. Hij was jarenlang bestuurslid van de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité.
Hij schreef de monografie Op zoek naar Zwarte Piet en mede door zijn toedoen ontstond de roetveegpiet.