Grand Café Nieuw Zuid

Vanochtend de banner buiten bij de gevel van Grand Café Nieuw Zuid geplaatst.

Om in de kerstsfeer te komen hadden we houtblokken bijgeplaatst, vuurde wilde niet direct beginnen maar zag er wel heel gezellig uit.

Binnen was het lekker warm, vandaag hadden we de kerstkransjes net op de tafel gezet en toen kwamen de eerste gasten al. 

In totaal hebben we 8 gasten mogen ontvangen, dat was reuze gezellig, zie de foto's. De bezoekers waren benieuwd naar elkaars verhalen, maar ook zeker naar ons verhaal. 

Linda heeft verteld wat voor werk ze hier in het Grand Café Nieuw Zuid voor Philadelphia doet. 

"Grand Café Nieuw Zuid zit in het woonzorgcomplex van Amaris. Als je het leuk vindt om in de horeca te werken, dan kun je meehelpen in het Grand Café. Het is hier altijd gezellig druk. Mensen van het woonzorgcentrum komen een kopje koffie drinken of een hapje eten. Net als bewoners uit de buurt. Je maakt lunchgerechten klaar, helpt met de koffie, thee en drankjes klaarzetten en serveert bezoekers hun bestelling. Natuurlijk zorg je er ook voor dat alles netjes schoon en opgeruimd is.

Ook kun je helpen bij activiteiten voor de oudere bewoners van het woonzorgcentrum. De bloemen en tuin onderhouden. Helpen met de wasservice of pakketjes rondbrengen bij de bewoners.

Het kan ook allebei. Bijvoorbeeld twee dagen in de horeca en twee dagen werkzaamheden doen voor het woonzorgcentrum. Samen kijken we wat bij jou past en wat je graag wilt doen. Je hoeft je hier echt niet te vervelen."

Vandaag was ook de vierde en laatste keer deze Advent, dat de Levende Adventskalender bij ons op bezoek was. We kijken terug op goede ontmoetingen en nieuwe contacten. Wensen iedereen alvast Goede Kerstdagen toe.