Helaas is maandagavond 14 december 2020 tijdens de persconferentie duidelijk geworden dat het noodzakelijk is om het open huis van de Levende Adventskalender op alle locaties per direct stop te zetten.

Eigen Facebook pagina's: https://www.facebook.com/LAK2020

Flyer [klik hier]

Kalender [klik hier]

 

Teksten voor in de nieuwsbrieven en andere pr

Persconferentie maandag 14 december:

Persconferentie maandag 14 december

Helaas is vanavond tijdens de persconferentie duidelijk geworden dat het noodzakelijk is om het open huis van de Levende Adventskalender op alle locaties per direct stop te zetten.

We vinden het bijzonder jammer dat we het lichtsnoer van adressen niet zoals gepland tot aan Kerstavond kunnen blijven volgen maar de huidige coronacijfers maken duidelijk dat het niet langer verantwoord is om met anderen samen te komen. De huidige maatregelen staan dit helaas ook niet meer toe. We gaan ervan uit dat het besluit om met onmiddellijke ingang te stoppen uit het oogpunt van veiligheid en verantwoordelijkheid voor elkaar ook uw instemming heeft. We zullen op de website een melding opnemen en willen u vragen om op de locaties waar nog een openstelling gepland is, ook een bericht op te hangen.

De laatste openstellingen van vandaag zijn heel bemoedigend geweest. Na een aantal vaste bezoekers in de Bethlehemkerk vanmorgen, mocht De Koepel vanmiddag 14 gasten verwelkomen. Ook de avondopenstelling in de Gereformeerde Kerk in Nieuw Loosdrecht bood belangstellenden warmte en een luisterend oor. Behalve teleurstelling omdat we nog heel graag een lichtpunt hadden willen zijn voor veel meer bezoekers, is er ook veel om dankbaar voor te zijn. Het aantal mensen dat enthousiast heeft meegewerkt, de gasten die geraakt werden in het contact, de bijzondere samenwerking die we mochten hebben; het heeft wat ons betreft de decembermaand op een bijzondere manier verlicht.

Ondanks dat de Levende Adventskalender noodgedwongen stopt,  blijven we natuurlijk wel heel graag in contact. Over een aantal weken hopen we u in ieder geval uit te kunnen nodigen voor een evaluatie. Nu alle ervaringen nog vers in het geheugen liggen, kunnen we de lockdown gebruiken om ervaringen op de mail te zetten.. In de loop van de week sturen we daarvoor een mail met vragen, ter voorbereiding op die bijeenkomst. We hopen dat u op basis daarvan uw aandachtspunten met ons wilt delen.

We vinden het fijn om ook nu vast u allemaal heel hartelijk te bedanken voor de prettige samenwerking en de bijzondere momenten die we gedeeld hebben. We wensen iedereen heel veel sterkte en Zegen toe!

Met een hartelijke groet,

De voorbereidingscommissie Levende Adventskalender

Piet Meindertsma

Herma Bosma

Annette van Vliet

Hanneke Bekker

 

Update tweede week:

De Levende Adventskalender: update tweede week

In de afgelopen week mochten we op de verschillende locaties 140 gasten verwelkomen (in de eerste week zagen we 100 bezoekers komen, op dit moment zitten we al boven de 240 bezoekers). We zijn heel blij met dit resultaat en met de enthousiaste reacties die we steeds van bezoekers ontvangen. Ook buurtcoördinatoren van de gemeente Hilversum en opbouwwerkers van Versa Welzijn hebben enthousiast op het initiatief gereageerd en informeren inmiddels gericht bezoekers die geen of weinig netwerk hebben over de Levende Adventskalender en de Wees-welkom-lunch.

We hopen dat het in de komende tien dagen mogelijk blijft om elkaar op deze manier te ontmoeten. Helaas lijkt het erop dat de maatregelen aangescherpt zullen worden. We willen daarom vast laten weten dat als de persconferentie dinsdag a.s. daartoe aanleiding geeft, we direct op woensdagmorgen contact zullen leggen met het Anderhalve Meter-team van de Veiligheidsregio om te bespreken of het verantwoord is om door te gaan.

Mogelijk blijkt dinsdagavond al op grond van de informatie dat er direct een besluit genomen kan worden. Nu daarover nog geen duidelijkheid is, gaan we er vooralsnog van uit dat in ieder geval de openstellingen t/m woensdag de 16e door kunnen gaan. Vanzelfsprekend op voorwaarde dat dit nog verantwoord is en dat de voor die dag ingeroosterde locaties daarvoor groen licht geven. Hopelijk geven de op dinsdag aangekondigde beperkingen geen reden om per direct te stoppen.

Kortom, we gaan graag door zolang dit veilig en verantwoord is maar we houden de vinger aan de pols. In de loop van woensdag zullen we u per mail informeren over het overleg met het AMT/de Veiligheidsregio en over de vervolgstappen. 

We zijn dankbaar voor de bijzondere ontmoetingen en de goede gesprekken, voor de Zegen die we steeds ervaren en voor het licht dat we mogen blijven doorgeven.

Met een hartelijke groet,

De voorbereidingscommissie Levende Adventskalender

Annette van Vliet
Herma Bosma
Piet Meindertsma
Hanneke Bekker  

 

Update eerste week:

De Levende Adventskalender: update eerste week

In de afgelopen week wisten meer dan 100 mensen het open huis van De Levende Adventskalender te vinden. Alle deelnemende locaties zijn enthousiast over de ontmoetingen en gaven aan waardevolle gesprekken te hebben gehad. Het volgen van de RIVM maatregelen was goed te doen. Ook meldden de deelnemers dat bezoekers blij verrast reageerden op het kaarsje dat werd meegegeven en dat dit een mooie aanleiding vormde om het thema Geef Licht op een ongedwongen manier te bespreken.

We gaan vol goede moed de tweede week in!

De voorbereidingscommissie Levende Adventskalender

Annette van Vliet
Piet Meindertsma
Herma Bosma
Hanneke Bekker

 

Recentste informatie en uitnodiging:

De Levende Adventskalender laat het licht niet uitdoven!

Op initiatief van de Bethlehemkerk gaat de Levende Adventskalender dit jaar in Hilversum en Nieuw Loosdrecht op reis langs 23 locaties. Opnieuw is er een lichtsnoer van adressen dat de donkere decembermaand verlicht. Kerken, buurthuizen, het Raadhuis, Grand Café Nieuw Zuid en het Klusklooster zetten hun deuren open voor een warme ontmoeting tussen buurtbewoners. Ook wij doen daaraan mee! Juist in een tijd waarin veel initiatieven niet als vanouds mogelijk zijn, zoeken we nieuwe wegen om met elkaar in contact te blijven en ervaringen te delen. Vanzelfsprekend met oog voor de veiligheid van alle deelnemers. Door het open huis dit jaar op ruime locaties te organiseren, kunnen we de RIVM richtlijnen goed waarborgen. Ook als wat meer afstand noodzakelijk is, blijven we heel graag met elkaar in contact. Laten we samen het licht doorgeven!

Klik hier voor een lijst van deelnemende organisaties en kijk waar u wilt aansluiten. Er is altijd een adres bij u in de buurt. Deelname is gratis. Voorafgaande aanmelding is niet nodig en u mag zo vaak een open huis bezoeken als u wilt. We kijken erg uit naar uw komst en hopen op veel warme ontmoetingen!

Kijk voorafgaand aan uw bezoek op de website www.levendeadventskalender.nl voor het laatste nieuws over de openstellingen en de actuele coronamaatregelen

 

Hieronder eerder verzonden en gebruikte teksten:

Oproep voor gastheren/gastvrouwen

Lichtdragers gezocht!

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan delen we nu graag alvast een heel bijzonder lichtpuntje met u. Net als vorig jaar, organiseren we tijdens Advent dagelijks een open huis waar u anderen kunt ontmoeten. We maken daarbij opnieuw een lichtsnoer van adressen waar u met warmte en aandacht wordt ontvangen. Tot zover niets nieuws, denkt u misschien. Maar dit jaar is er met die adressen iets heel bijzonders aan de hand. Meerdere kerken  hebben namelijk positief gereageerd op onze uitnodiging om aan te sluiten. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om op verschillende plekken in Hilversum en in Nieuw Loosdrecht anderen te ontmoeten. Dit kan zijn in een kerkgebouw, een wijkcentrum maar bijv. ook in Grand Café Zuid, het restaurant van Philadelphia in wooncentrum Nieuw Zuid. Er is dus altijd wel een adres bij u in de buurt, waar u kunt aansluiten. We letten er daarbij goed op dat u in een veilige situatie anderen kunt ontmoeten. Doordat de locaties voldoende ruimte bieden, kunnen we eventuele coronamaatregelen goed in acht nemen.

Het thema van Advent 2020  is: Geef licht! Het goede leven met elkaar delen. Alsof het zo heeft moeten zijn, gaan we dit nu in Hilversum en Nieuw Loosdrecht in heel brede zin 23 dagen lang daadwerkelijk met elkaar doen: het goede leven delen.  Wij zijn heel dankbaar voor de bijzondere samenwerking die nu voor het Adventsproject ontstaat. En we hopen natuurlijk dat u hierover net zo enthousiast bent als wij. Want net als vorig jaar, hebben we enthousiaste deelnemers nodig die als bezoeker of als gastheer/gastvrouw lichtdragers willen zijn voor elkaar en voor anderen.

Als u dit aanspreekt, geef u dan vast vrijblijvend op als gastheer/gastvrouw. U bent dan op een in  overleg te bepalen datum gastheer/vrouw in de Bethlehemkerk maar u mag ook opgeven dat u  openstaat voor een andere locatie.  Uw reactie is welkom op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BIJDRAGE WIJKKRANT 1215 – NOVEMBER 2020

Welkom bij het open huis van de Levende Adventskalender!

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan hebben wij hier alvast een lichtpuntje voor u. Net als vorig jaar, organiseert de Bethlehemkerk namelijk een Levende Adventskalender. Tussen 1 en 23 december is er Iedere dag op een ander adres een open huis waar u in een ontspannen sfeer andere buurtbewoners kunt ontmoeten.

Dit jaar is het open huis niet op privéadressen maar in grotere gebouwen zoals bijv. een kerkgebouw, een buurthuis of Grand Café Philadelphia in Wooncentrum Nieuw Zuid. Steeds op plekken dus waar we gezellig bij elkaar kunnen zijn maar waar ook voldoende afstand is om rekening te houden met eventuele coronamaatregelen. Verschillende kerken en buurtorganisaties doen mee. De lijst met deelnemers en data staat in november op de website van de Bethlehemkerk. Hier vindt u ook recente informatie. Aan het open huis zijn geen kosten verbonden en u mag zo vaak meedoen als u wilt. We hopen er met elkaar een hele gezellige decembermaand van te maken. Doet u ook mee? U bent van harte welkom!

Voor vragen kunt u mailen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

TEKST KERKBRINK OKTOBER 2020

De Bethlehemkerk organiseert voor de tweede keer de Levende Adventskalender. Dit jaar gaan we via verschillende kerken op weg naar Kerst.

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan delen we nu alvast een heel bijzonder lichtpuntje met u. Net als vorig jaar, organiseert de Bethlehemkerk namelijk een Levende Adventskalender. Een open huis dagelijks op een ander adres, waar u een warme ontvangst krijgt en in een ontspannen sfeer anderen kunt ontmoeten. Dit jaar is er met die adressen iets heel bijzonders aan de hand. U bent namelijk welkom bij verschillende kerken in Hilversum en Nieuw Loosdrecht. Niet alleen bent u welkom bij de Protestantse gemeente, ook andere kerken als de Gereformeerde Kerk Nieuw Loosdrecht, de Vrije Evangelische Gemeente, de Verbinding, De Kapel, Silo-de Ontmoeting en de rooms katholieke Parochie Emmaüs-Paulus sluiten aan bij het initiatief. Het thema van advent 2020 is ‘Geef licht! Het goede leven met elkaar delen’. De interkerkelijke samenwerking brengt dit thema letterlijk in praktijk. Door aandacht en ontmoeting willen we omzien naar elkaar en delen wat ons bezighoudt. In de donkere dagen voor Kerst en bij coronabeperkingen is het fijn als we elkaar kunnen blijven ontmoeten. Het is bemoedigend dat dit op zoveel verschillende locaties in goede samenwerking mogelijk is. Zo delen we niet alleen het goede leven met elkaar maar vooral dat we in Christus verbonden zijn. U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere vorm van verbinding met elkaar te ervaren. Kijk voor de meest actuele informatie en vanaf november de lijst van deelnemende kerken en organisaties op de website van de Bethlehemkerk. Reacties zijn welkom op het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

www.levendeadventskalender.nl

Flyer [volgt]

Kalender [volgt]