Flyer [volgt]

Kalender [concept klik hier]

 

Teksten voor in de nieuwsbrieven en andere pr

Nieuwste informatie en uitnodiging:

De Levende Adventskalender laat het licht niet uitdoven!

Op initiatief van de Bethlehemkerk gaat de Levende Adventskalender dit jaar in Hilversum en Nieuw Loosdrecht op reis langs 23 locaties. Opnieuw is er een lichtsnoer van adressen dat de donkere decembermaand verlicht. Kerken, buurthuizen, het Raadhuis, Grand Café Nieuw Zuid en het Klusklooster zetten hun deuren open voor een warme ontmoeting tussen buurtbewoners. Ook wij doen daaraan mee! Juist in een tijd waarin veel initiatieven niet als vanouds mogelijk zijn, zoeken we nieuwe wegen om met elkaar in contact te blijven en ervaringen te delen. Vanzelfsprekend met oog voor de veiligheid van alle deelnemers. Door het open huis dit jaar op ruime locaties te organiseren, kunnen we de RIVM richtlijnen goed waarborgen. Ook als wat meer afstand noodzakelijk is, blijven we heel graag met elkaar in contact. Laten we samen het licht doorgeven!

Klik hier voor een lijst van deelnemende organisaties en kijk waar u wilt aansluiten. Er is altijd een adres bij u in de buurt. Deelname is gratis. Voorafgaande aanmelding is niet nodig en u mag zo vaak een open huis bezoeken als u wilt. We kijken erg uit naar uw komst en hopen op veel warme ontmoetingen!

Kijk voorafgaand aan uw bezoek op de website www.levendeadventskalender.nl voor het laatste nieuws over de openstellingen en de actuele coronamaatregelen

 

Hieronder eerder verzonden en gebruikte teksten:

Oproep voor gastheren/gastvrouwen

Lichtdragers gezocht!

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan delen we nu graag alvast een heel bijzonder lichtpuntje met u. Net als vorig jaar, organiseren we tijdens Advent dagelijks een open huis waar u anderen kunt ontmoeten. We maken daarbij opnieuw een lichtsnoer van adressen waar u met warmte en aandacht wordt ontvangen. Tot zover niets nieuws, denkt u misschien. Maar dit jaar is er met die adressen iets heel bijzonders aan de hand. Meerdere kerken  hebben namelijk positief gereageerd op onze uitnodiging om aan te sluiten. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om op verschillende plekken in Hilversum en in Nieuw Loosdrecht anderen te ontmoeten. Dit kan zijn in een kerkgebouw, een wijkcentrum maar bijv. ook in Grand Café Zuid, het restaurant van Philadelphia in wooncentrum Nieuw Zuid. Er is dus altijd wel een adres bij u in de buurt, waar u kunt aansluiten. We letten er daarbij goed op dat u in een veilige situatie anderen kunt ontmoeten. Doordat de locaties voldoende ruimte bieden, kunnen we eventuele coronamaatregelen goed in acht nemen.

Het thema van Advent 2020  is: Geef licht! Het goede leven met elkaar delen. Alsof het zo heeft moeten zijn, gaan we dit nu in Hilversum en Nieuw Loosdrecht in heel brede zin 23 dagen lang daadwerkelijk met elkaar doen: het goede leven delen.  Wij zijn heel dankbaar voor de bijzondere samenwerking die nu voor het Adventsproject ontstaat. En we hopen natuurlijk dat u hierover net zo enthousiast bent als wij. Want net als vorig jaar, hebben we enthousiaste deelnemers nodig die als bezoeker of als gastheer/gastvrouw lichtdragers willen zijn voor elkaar en voor anderen.

Als u dit aanspreekt, geef u dan vast vrijblijvend op als gastheer/gastvrouw. U bent dan op een in  overleg te bepalen datum gastheer/vrouw in de Bethlehemkerk maar u mag ook opgeven dat u  openstaat voor een andere locatie.  Uw reactie is welkom op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

BIJDRAGE WIJKKRANT 1215 – NOVEMBER 2020

Welkom bij het open huis van de Levende Adventskalender!

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan hebben wij hier alvast een lichtpuntje voor u. Net als vorig jaar, organiseert de Bethlehemkerk namelijk een Levende Adventskalender. Tussen 1 en 23 december is er Iedere dag op een ander adres een open huis waar u in een ontspannen sfeer andere buurtbewoners kunt ontmoeten.

Dit jaar is het open huis niet op privéadressen maar in grotere gebouwen zoals bijv. een kerkgebouw, een buurthuis of Grand Café Philadelphia in Wooncentrum Nieuw Zuid. Steeds op plekken dus waar we gezellig bij elkaar kunnen zijn maar waar ook voldoende afstand is om rekening te houden met eventuele coronamaatregelen. Verschillende kerken en buurtorganisaties doen mee. De lijst met deelnemers en data staat in november op de website van de Bethlehemkerk. Hier vindt u ook recente informatie. Aan het open huis zijn geen kosten verbonden en u mag zo vaak meedoen als u wilt. We hopen er met elkaar een hele gezellige decembermaand van te maken. Doet u ook mee? U bent van harte welkom!

Voor vragen kunt u mailen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

TEKST KERKBRINK OKTOBER 2020

De Bethlehemkerk organiseert voor de tweede keer de Levende Adventskalender. Dit jaar gaan we via verschillende kerken op weg naar Kerst.

Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan delen we nu alvast een heel bijzonder lichtpuntje met u. Net als vorig jaar, organiseert de Bethlehemkerk namelijk een Levende Adventskalender. Een open huis dagelijks op een ander adres, waar u een warme ontvangst krijgt en in een ontspannen sfeer anderen kunt ontmoeten. Dit jaar is er met die adressen iets heel bijzonders aan de hand. U bent namelijk welkom bij verschillende kerken in Hilversum en Nieuw Loosdrecht. Niet alleen bent u welkom bij de Protestantse gemeente, ook andere kerken als de Gereformeerde Kerk Nieuw Loosdrecht, de Vrije Evangelische Gemeente, de Verbinding, De Kapel, Silo-de Ontmoeting en de rooms katholieke Parochie Emmaüs-Paulus sluiten aan bij het initiatief. Het thema van advent 2020 is ‘Geef licht! Het goede leven met elkaar delen’. De interkerkelijke samenwerking brengt dit thema letterlijk in praktijk. Door aandacht en ontmoeting willen we omzien naar elkaar en delen wat ons bezighoudt. In de donkere dagen voor Kerst en bij coronabeperkingen is het fijn als we elkaar kunnen blijven ontmoeten. Het is bemoedigend dat dit op zoveel verschillende locaties in goede samenwerking mogelijk is. Zo delen we niet alleen het goede leven met elkaar maar vooral dat we in Christus verbonden zijn. U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere vorm van verbinding met elkaar te ervaren. Kijk voor de meest actuele informatie en vanaf november de lijst van deelnemende kerken en organisaties op de website van de Bethlehemkerk. Reacties zijn welkom op het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

www.levendeadventskalender.nl

Flyer [volgt]

Kalender [volgt]