Commissie van ontvangst
De leden van de Commissie van ontvangst zijn degenen die de kerkgangers ’s zondags hartelijk ontvangen. Ook zorgt zij voor de inzameling van de gaven tijdens de kerkdiensten. Er zijn zes groepen die volgens een rooster dienst doen.

Afkondigingen
Gegevens voor de afkondigingen tijdens de zondagse dienst kunt u tot vrijdagmorgen 10.00 uur opgeven aan Nel Koning.

Preekvoorziening
Als beide predikanten afwezig zijn, bijvoorbeeld vanwege vakantie, ziekte of de verplichte nascholing (permanente educatie), zorgt de preekvoorziener voor vervanging.

Contactpersoon: Guus Hofman

Orde van dienst
De volledige orde van dienst en de te zingen liederen worden d.m.v. een beamer getoond. U hebt geen liedboek nodig. Wilt u toch graag om een liedboek gebruiken om bijvoorbeeld een tekst na te lezen of om de herkomst van een lied te achterhalen, dan zijn er ruim voldoende exemplaren aanwezig.
Bij bijzondere gelegenheden, zoals bij doop of bij feestdagen, ontvangt u een orde van dienst.

Beamer
Het beamteam projecteert tijdens de kerkdiensten de te zingen liederen, de te volgen orde van dienst en aankondigingen en, tijdens de collecte, mededelingen van kerkelijke activiteiten.
Mededelingen voor de beamerpresentatie moeten vóór vrijdag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden.

Contactpersoon: Benno Bos

Grootletterliturgie
Voor hen die moeite hebben met het lezen van het Liedboek wordt van de te zingen liederen een aantal in groot lettertype afgedrukt. Deze vindt u op een tafel bij de ingang van de kerkzaal, maar u kunt daar ook naar vragen bij de leden van de Commissie van ontvangst, die u bij de ingang verwelkomen en wegwijs kunnen maken.

Contactpersoon: Anneke Schippers

Tekst van de preek
De diensten die in de Bethlehemkerk worden gehouden zijn tot 3 weken na dato via Kerkdienstgemist te beluisteren. Een aantal preken kan ook gelezen worden.

Bloemendienst
Elke zondag staan er in de kerk twee bosjes bloemen, die na de dienst als een groet van ons allen gebracht worden naar gemeenteleden die de aandacht en het medeleven van de gemeente nodig hebben of die iets bijzonders te vieren hebben zoals een veeljarig huwelijk of een nieuwe baan.De kaarten, die met de bloemen meegaan, liggen voor en na de dienst achter in de kerk. Persoonlijke groeten kunnen op de kaarten worden toegevoegd. Bij de afkondigingen voor de dienst vraagt de ouderling van dienst aan de gemeente of enkele leden de boeketten willen bezorgen. Uw bijdrage in de kosten is welkom op rekening NL44 FVLB 0635 8107 51 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Hilversum inz. Wijkdiaconie Bethlehemkerk o.v.v. Bloemendienst. Uw gift wordt zeer op prijs gesteld.

Contactpersonen: Nel Koning

Lectoren
De schriftlezingen in de diensten worden verzorgd door gemeenteleden, die professioneel zijn voorbereid.

Contactpersoon: Gert Stegeman

Ringleiding
In de kerkzaal is een ringleiding aanwezig met een goede spraakverstaanbaarheid en een optimale integratie met het geluidssysteem.

Autodienst
Gemeenteleden die niet of moeilijk op eigen gelegenheid naar de kerk kunnen komen, kunnen worden opgehaald en thuisgebracht.

Contactpersoon: Cor VisscherRob Kooijmans (opbellen vrijdag 20.00-22.00 uur of zaterdag voor 12.00 uur)

Koffiedrinken
Na de kerkdienst kunt u koffie of thee drinken in de kerkzaal. Voor de kinderen is er limonade. Volgens rooster verzorgen enkele gemeenteleden de koffie. Wilt u ook helpen, geef u dan op bij Femmi Zoomers-van der Hoek.