We waren al vroeg gekomen om alles netjes op zijn plek te kunnen zetten. Met lichtjes, kerstservetten en de kleine kerstboompjes (van de soos en zo’n 5 jaar oud) zag het er meteen al gezellig uit. We haalden ook de hoge standaard van de gang binnen om er het blad met de grote kaars op te zetten, omringd door de zakjes met zaadjes. Deze konden we onze gasten als cadeautje meegeven. Piet Zunneberg hielp ons met het installeren van de grote banner buiten en ook het bord met WELKOM stond er.

Half 10 kwam bij ons op afspraak de filmploeg van SBS 6 aangewandeld. Zo hadden ze mooi de gelegenheid alles op te stellen en wat proef te draaien. Al snel was iedereen aan hen gewend en we bleven gezellig en soms ook intens met elkaar praten. Er werden enkele mensen door de ploeg geïnterviewd: als eerste Piet Meindertsma, die een goede uitleg kon geven over de Levende Advents Kalender. Ook werden er wat losse opnames genomen. Het kopje koffie, dat ik voor ze inschonk, kwam mooi uit in onze Bethlehem-beker.

Buiten was het goed weer en we konden 18 gasten verwelkomen.

Gastvrouwen waren Nanda Ego en Adela Burger. Atie Aalst was als extra hulp gekomen om ons te helpen. Daar waren we blij mee.

Klik hier om de TV uitzending terug te kijken met een verslag over de Levende Adventskalender in de Bethlehemkerk (ongeveer op 18:30, dus klein stukje vooruit spoelen).