De Kapel
Op de eerste ochtend van december streek de Levende Adventskalender neer in de Kapel. Het hoosde toen we de banner voor de deur plaatsten, maar even later werd het weer toch iets minder naargeestig. Met een enkele buurtbewoner en met mensen uit onze eigen gemeente hadden we een fijne ochtend. We hadden zeker koffie en wat lekkers voor meer mensen, dus kom vooral ook naar een volgende open deur van de Adventskalender!

Silo
Het weer was deze middag niet erg uitnodigend, maar toch trotseerden vier mensen de regen en kwamen een kopje koffie of thee bij ons drinken. De zelf gebakken koekjes vielen in de smaak en het goede nieuws is: er is nog voldoende over voor vrijdagmorgen.

Het zou goed kunnen dat wij kans maken op de trofee “Bezoeker die de langste reis heeft afgelegd”. Want naast de genoemde vier bezoekers uit Hilversum en Loosdrecht, kwam er iemand uit Rwanda mee met één van de gastheren.

We kijken terug op een gezellige middag.

Wijkcentrum Lopes Dias
De Sint en burgemeester Pieter Broertjes waren begin vanmiddag op bezoek bij wijkcentrum Lopes Dias. Op deze gezellige Sinterklaasmiddag in Lopes Dias waren veel kinderen afgekomen, dat zorgde voor gezellige drukte. De burgemeester liet zich in de tussentijd o.a. bijpraten over het initiatief van de buurttuintjes in de wijk. Vlak nadat Broertjes weer vertrokken was gingen bij Lopes Dias opniew de deuren open, dit keer voor Levende Adventskalender. Aan een lange tafel was er ruimte genoeg voor iedereen. Het aantal bezoekers viel nog een beetje tegen, maar de gezelligheid was er niet minder om. We hebben ervaringen over taallessen uitgewisseld, daar kunnen we nog ondersteuning bij gebruiken. De banner is doorgeven aan St Joseph, de volgende stop. We kijken uit naar volgende week.